Ο Δήμαρχος εισηγείται να ανακληθεί η άδεια του Davinci και οι εργαζόμενοι να πάνε στην ουρά του ΟΑΕΔ

davinci

Θα είμαι ειλικρινής. Έκανα λάθος. Μια Δημοτική Αρχή η οποία χρειάστηκε έξι ολόκληρους μήνες (και αυτό μετά από δικές μας πιέσεις) να προστατεύσει τους δημότες στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής από τα παρανόμως παρκαρισμένα οχήματα φοβούμενη μην στεναχωρήσει κάποιους και δε βάζει σε μια τάξη την πλατεία Κοραή, δεν πίστευα ότι τελικά θα εισηγείτο την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Davinci.


Του Στρατή Μαζίδη


Ο Δήμαρχος που δύο χρόνια τώρα δε συγκρούστηκε εκεί όπου πράγματι έπρεπε και είχε ανάγκη ο κόσμος, όπως πχ να πάψουμε να πληρώνουμε € 22.000,00 για το σημερινό Δημαρχείο, να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις αγοράς αρνιών το Πάσχα κ.ο.κ., επιλέγει συγκεκριμένα σημεία της γνωμοδότησης του κ. Μπάκα για να διατηρηθεί μια πολιτική βεντέτα 11 ετών.


Ειλικρινά δεν περίμενα μια εισήγηση από μια Δημοτική Αρχή με αριστερό πρόσημο η οποία ζητά την ανάκληση της άδειας ενός καταστήματος, από τα καλύτερα στο Λεκανοπέδιο, όταν δεκάδες άνθρωποι θα οδηγηθούν στην ανεργία.





Ο Δήμαρχος πατά επιλεκτικά σε ορισμένα σημεία της γνωμοδότητης. Στις "πράξεις που εκφεύγουν της τακτικής διαχείρισης" και "στις τελεσθείσες οικοδομικές εργασίας που ξεφεύγουν της βούλησης του διαθέτη" ώστε να εισηγηθεί την άρση της αδείας που άλλοι όμως θα κληθούν να ψηφίσουν.




Επιπλέον ο κ. Μπάκας αναφέρει ότι η ανάκληση ή μη, είναι θέμα της δημαρχιακής επιτροπής, της οποίας διάδοχος είναι η επιτροπή ποιότητας ζωής, συνεπώς η έλευση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι τίποτε άλλο από πολιτικοποίηση της υπόθεσης.


Ωστόσο ο κ. Μπάκας δεν αναφέρει πουθενά "ανακάλεσε την άδεια" αλλά επί της ουσίας του λέει πως "αν θες μπορείς να την ανακαλέσεις" και υπογραμμίζει ότι αυτή η απόφαση είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δήμου Αγίας Παρασκευής αποσαφηνίζοντας πως δε συντρέχει κανένας λόγος απώλειας του ακινήτου. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «… αν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος και άλλοι (πχ προστασία θέσεων εργασίας, το οικονομικά επωφελές των οικοδομικών εργασιών για τον Δήμο και ενδεχόμενα ανταλλάγματα του Δήμου) μπορεί να δικαιολογηθεί η κατά διακριτική ευχέρεια λήψη απόφασης περί μη ανάκλησης…».


Πιθανότατα ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ εκτιμούν ότι θα δοθεί στην κοινωνία το μήνυμα της σύγκρουσης με τα συμφέροντα κτλ. Είναι πασιφανές πως σε αυτό το καθεστώς θύελλας, με μια κυβέρνηση που καταδικάζει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, δημεύει τα εισοδήματα των επαγγελματιών με τις ληστρικές εισφορές και φορολογεί ακόμη και τον αέρα, ότι κανείς δεν πρόκειται να δώσει σημασία.


Ο κόσμος το 2019 θα κρίνει από τα έργα που θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί για να ξεκινήσουν με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Έγιναν; Θα πάρει τα εύσημα και θα επανεκλεγεί πανηγυρικά και μπράβο του. Δεν έγιναν; Από δω παν' κι οι άλλοι.


Είναι πραγματικά αδιανόητο 11-12 χρόνια μετά τα γεγονότα του 2005-6 με το κτήμα Σιστοβάρη και μόλις 7 χρόνια πριν παραλάβουμε το ακίνητο, να παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις που μόνοι μας δημιουργήσαμε. Θα σταλεί κόσμος στις ουρές του ΟΑΕΔ; Για ποιο λόγο; Υπάρχει αυτή η πολυτέλεια στην εποχή μας;


Ευτυχώς η ΕΝΕΒΑΠ παρενέβη θετικά και πολύ σωστά πριν την αυριανή επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπογραμμίζοντας αυτό που έχουμε υποστηρίξει από αυτό το βήμα εδώ και αρκετό καιρό, ότι δηλαδή δε χρειαζόμαστε ακόμη ένα κτίριο-φάντασμα στην ούτως ή άλλως ερειπωμένη και βρώμικη πόλη μας.


Είναι κατανοητές (όπως ψυθιρίζεται) οι πιθανές εσωπαραταξιακές ισορροπίες με τον ένα πυλώνα της Νίκης ο οποίος βλέπει στους επιχειρηματίες του Davinci την ήττα του το 2006 κι ενδεχομένως σήμερα απαιτεί-επιβάλλει την απόφαση της ανάκλησης, εμάς όμως μας ενδιαφέρει το ψωμί των ανθρώπων που δεν είναι βολεμένοι, δεν είναι κομματικά διορισμένοι και εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες.


Ας καταλάβουμε πια ότι τα απόνερα (παρελθόν) δε κινούν το πλοίο και η Αγία Παρασκευή χρόνια τώρα έχει μετατραπεί σε καραβοφάναρο.


ΥΓ: Οι επιχειρηματίες δε θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια αλλά θα κινηθούν νομικά. Αυτό ας το έχουμε υπ'όψιν μας μήπως στο τέλος κληθούν οι δημότες να πληρώσουν το λογαριασμό.
Νεότερη Παλαιότερη