Αθήνα: Πού θα πιείτε την καλύτερη ζεστή σοκολάτα;

hot-chocolate

Αληθινή, πλούσια, πηχτή ζεστή σοκολάτα που αφήνει μουστάκι πάνω από τα χείλη, εισχωρεί στην ψυχή και σου φτιάχνει τη διάθεση. Πού θα βρείτε τις πιο λαχταριστές εκδοχές του αγαπημένου ροφήματος στην Αθήνα; Δείτε τις διευθύνσεις που συγκεντρώσαμε και πιάστε τραπέζι!


The Dark Side Of Chocolate

Με το που μπαίνεις σε αυτό το λιλιπούτειο και ζεστό μαγαζάκι με τα ελάχιστα τραπέζια, η μυρωδιά της σοκολάτας σε αρπάζει από τη μύτη. Τα εξαιρετικά ροφήματα (περίπου 20 στον αριθμό) φτιάχνονται με βιολογικό γάλα και ένα μείγμα ποικιλιών Valhrona, σε συνδυασμό με κάρδαμο, τσίλι, μέντα, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα γκουρμέ σοκολατάκια σε διάφορες γεύσεις (λεμόνι, βασιλικό, βιολέτα, ροζ πιπέρι), που φτιάχνει ο Αριστοτέλης Παναγιώταρος στο εργαστήριο στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Σόλωνος 49, Αθήνα, τηλ.: 2103392348.

Σοκολάτα
Ένας «ναός της σοκολάτας» στην καρδιά της πόλης.  Εδώ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 19 εξαιρετικές ποικιλίες της Valrhona, μονοποικιλιακές ή blends, με περιεκτικότητα από 32% έως 85%, από τις πιο γλυκές και αρωματικές μέχρι τις πιο πικρές και αυστηρές. Αγαπάμε τη λευκή Dulcey (καραμέλα-μπισκότο), τη γάλακτος Tanariva με νότες καραμέλας και τη μαύρη Noir Orange με εκχύλισμα πορτοκαλιού. Σερβίρει επίσης καφέ από μικρές ποικιλίες, τσάι Kusmi, χειροποίητα γλυκά και αλμυρά σνακ. Βουλής 35, τηλ.:2130 302290.

Σοκολάτα 56
Το μεγαλύτερο αδερφάκι του “Σοκολάτα” είναι κρυμμένο σε μια μικρή στοά λίγα μετρά από την πολύβουη Ερμού. Σε τούτη τη σοκολατερί – µία από τις πρώτες της Αθήνας-, με τα λιγοστά τραπεζάκια και τα ρετρό στοιχεία στη διακόσμηση, θα βρείτε 15 είδη κουβερτούρας. Μας άρεσαν η Μanjari, µια μαύρη σοκολάτα µε χαμηλά λιπαρά από τη Μαδαγασκάρη, αλλά και η Caramelia, µια σοκολάτα γάλακτος µε βελούδινη υφή και έντονο άρωμα φυσικής καραµέλας. Ερμού 56 (εντός στοάς), τηλ.: 210 3229919.

Petite Fleur
Χώρος με προσωπικότητα και παριζιάνικο αέρα, γλυκά χρώματα και μουσική που κινείται σε jazz & blues μονοπάτια. Αυθεντική κουβερτούρα Valrhona λιώνει σε μπεν μαρί και μαζί με διάφορα αρώματα και μπαχαρικά δίνει γενναιόδωρες κούπες απολαυστικής, πηχτής σοκολάτας. Αγαπημένες μας η πραλίνα και αυτή με ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και μπράντι. Θα το βρείτε στο Κολωνάκι, αλλά και στο Χαλάνδρι, την Νέα Ερυθραία και την Κηφισιά Ομήρου 44, Κολωνάκι, τηλ. 210 3613169 / Πλατεία Αγ. Νικολάου 2, Χαλάνδρι, τηλ.210 6814825 / Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία/ Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά, τηλ. 210 8083949, petite-fleur.gr



Clemente

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στη στοά Σπυρομήλιου στο εμπορικό κέντρο City Link είναι αυτή ενός κλασικού ιταλικού café που σε ταξιδεύει μέχρι τη Ρώμη και τη Φλωρεντία, του γνωστού σε όλους Clemente. Σημείο συνάντησης της πολιτικής, καλλιτεχνικής αλλά και της μποέμ Αθήνας (βρίσκεται στη θέση του θρυλικού Brazilian), συνεχίζει να ενθουσιάζει με τους αυθεντικά ιταλικούς φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες του, αλλά και με την εξαιρετική ζεστή, πηχτή σοκολάτα του. Βουκουρεστίου 3, τηλ.: 2103219340.


Νεότερη Παλαιότερη