Και αφού δε θα φτιάξουμε Δημαρχείο, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε € 22.000 το μήνα αντί για € 4.000;

Afisa_Anegersis_dimarxeioy1Πρόσφατα ακούσαμε από το Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο πως το ενδεχόμενο να ανεγερθεί Δημαρχείο πίσω από τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής είναι ουσιαστικά απίθανο.


Του Στρατή Μαζίδη


Χρειάστηκαν δηλαδή περίπου δύο και κάτι χρόνια για να επανέλθει ο Δήμαρχος στην άποψη που εξέφραζε όταν ήταν στην αντιπολίτευση.


Τα όσα ακούστηκαν περί διαθέσιμων εκατομμυρίων της Περιφέρειας για έργα, καλύτερα να μην τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, όταν  χώροι που είναι στην ευθύνη της κυριολεκτικά υποβαθμίζονται με τρανό παράδειγμα το Πεδίο του Αρεως, το οποίο αντί για στολίδι έχει καταστεί σκουπιδότοπος και μέρος αποφυγής.


Συνεπώς, όπως και σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την πόλη, τίθεται το γνωστό ερώτημα: Τι κάνουμε;!


Εν προκειμένω,


θα συνεχίσουμε να στεγαζόμαστε σε ένα Δημαρχείο που μαζί με τους δύο χώρους του Εμπορικού Κέντρου μας στοιχίζουν € 22.000,00 το μήνα; Θα εξακολουθήσουμε με άλλα λόγια να πληρώνουμε € 18.000,00 το μήνα παραπάνω όταν αντίστοιχα, μεγαλύτερα και πολύ καλά κτίρια στη Μεσογείων νοικιάζονταν περίπου στις € 4.000,00;


Μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω (προς Αθήνα) βρίσκεται το κτίριο το οποίο στέγαζε μέχρι πρότινος την ΕΛΠΑ και το οποίο πλέον είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟ για εκμίσθωση και γιατί όχι, ΑΓΟΡΑ.


Ενδεχομένως, κάποια στιγμή να πρέπει να ερευνηθεί πως και γιατί ο Δήμος Αγίας Παρασκευής το 2010 εκμίσθωσε το παρόν ακίνητο έναντι περίπου € 30.000,00 το μήνα, όταν το αντίστοιχο του παραδείγματός μας νοικιαζόταν τότε ένα € 16.000,00.


Ας μη μας διαφεύγει πως η αγορά ακινήτων της Μεσογείων περνούσε σοβαρότατη κρίση πολύ πριν τα μνημόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι το κτίριο που στεγάζει το Δημαρχείο είχε παραμείνει γιαπί επί χρόνια μέχρι τη στιγμή που...εντελώς βολικά εμφανίστηκε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής για να το εκμισθώσει.


Δε γίνεται να συμφωνούν όλοι να "πετάξουν" € 600.000,00 για την αγορά ενός ξεχασμένου παμπάλαιου ακινήτου για χρήση πολιτιστικού κέντρου δίχως καμία υποδομή (πχ πάρκινγκ) και να μην επιθυμούν με € 1,5-2 εκ. να αποκτήσει επιτέλους η Αγία Παρασκευή δικό της Δημαρχείο.


Γιατί άραγε δεν ανοίγει σοβαρά η υπόθεση "Δημαρχείο";  Για ποιο λόγο κανείς, όχι μόνο από τη Δημοτική Αρχή, δε μιλά για μια ρεαλστική - οριστική λύση, που δεν είναι άλλη από την ευνοϊκή συγκυρία της αγοράς ιδιόκτητου Δημαρχείου; Φοβούνται ενδεχόμενο πολιτικό κόστος; Και αν ναι, από ποιον; Διότι σε αυτή την υπόθεση μόνο σημαντικό οικονομικό όφελος (για το Δήμο) μπορεί να προκύψει.

Νεότερη Παλαιότερη