ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ - Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επιμένει να δώσει € 10.000,00 σε συνδικαλιστές

papandreou-lefta-yparxoun

Η κοινωνία αποσυντίθεται, η Ελλάδα διαλύεται αλλά εμείς διαβιούμε στο δικό μας όμορφο παράλληλο κόσμο αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό καθημερινά στον εαυτό μας πως αυτός ο τόπος δεν έχει σωτηρία.


Του Στρατή Μαζίδη

Η Δημοτική Αρχή μπορεί να απέσυρε το θέμα της επιχορήγησης με € 10.000,00 συνδικαλιστικού σωματείου της πόλης για την αγορά αμνοεριφίων κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά το επαναφέρει στην αποψινή συνεδρίαση.


Τα λόγια και τα επιχείρηματα ημών των φορολογουμένων δε τη συγκινούν. Τους λέμε, σεβαστείτε τον κόπο μας. Στερούμαστε τα βασικά για να συντηρούμε την κρατική μηχανή σας. Δεν τους ακούν. Αναφέρουμε ότι τα χρήματα του Δήμου Αγίας Παρασκευής, προέρχονται από τη φορολογία του λαού. Συνεπώς και των ανέργων οι οποίοι με τους φόρους τους πληρώνουν το μισθό και τις υπερωρίες των παραπάνω.


Εις μάτην. Άλλη μια Δημοτική Αρχή που εκλαμβάνει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ως μεταβίβαση της ιδιοκτησίας του Δήμου.


Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Λογοθέτης με σχετική δήλωση την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.


Ωστόσο αποφάσισα να προχωρήσω σε μια κίνηση. Έστειλα το παρακάτω ερώτημα σε αρκετά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:


Το Agiaparaskevi-guide.gr επιθυμεί να σας θέσει το παρακάτω ερώτημα και η απάντηση σας (ή μη) είναι πολύ πιθανό εν όλω ή εν μέρει να δημοσιευθεί σε νέο κείμενο:


Θεωρείτε σωστό σε μια εποχή κατά την οποία η κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς κι ενώ υπάρχουν 2.000.000 άνεργοι, να εξακολουθεί να υφίσταται μια διαχρονική συνήθεια να επιχορηγεί ο δήμος Αγίας Παρασκευής σωματεία εργαζομένων και μάλιστα με € 10.000,00 όταν αυτοί λαμβάνουν μισθό αλλά και υπερωρίες; Είστε υπέρ ή κατά ο βαριά φορολογούμενος ελληνικός λαός να πληρώνει τέτοιας μορφής επιχορηγήσεις;


Απήντησαν μόνο δύο.  Η Εφη Καψοκεφάλου και ο Ανδρέας Γκιζιώτης.

kapsokefalouΗ Εφη Καψοκεφάλου μεταξύ άλλων στην απάντησή της, τονίζει:

Για αρκετά χρόνια συνεχόμενα (ΔΕ γνωριζω το ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ ξεκίνησε) αυτή η επιδότηση προς αυτό το σωματείο είχε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ χαρακτήρα.

Θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει πως είναι μια" κεκαλυμμένη "κοινωνική παροχή σε ΕΙΔΟΣ (ΤΡΟΦΙΜΟ) αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη εργασία των συγκεκριμένων υπαλλήλων. Όμως εδώ και κάποια χρόνια, και το άλλο σωματείο εργαζομένων σταμάτησε να δέχεται επιχορηγήσεις από το δήμο Αγίας Παρασκευής αρκούμενο στις εισφορές των μελών του.

Μετά από τόσες πολλές φορές που συμφώνησα να επιδοτηθούν ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, δεν ενημερώθηκα ποτέ από τους αντίστοιχους προέδρους τους, ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ μας και το σπουδαιότερο,

εάν οι συνδημότες μας είναι ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες (αθλητικές ή πολιτιστικές).

ΝΟΜΙΖΩ πως ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε κάποιες επιλογές μας του παρελθόντος και να αντιμετωπίσουμε το παρόν με άλλα κριτήρια.

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης επισημαίνει και αυτός:

gkiziotisΗ τοποθέτησή μου για επιχορήγηση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν αρνητική κάθε φορά που ερχόταν για θέμα. Το ίδιο ισχύει και φέτος. Οι εργαζόμενοι δεν ''συναλλάσονται'' με τους εργοδότες τους. Διεκδικούν τα αιτήματά τους αγωνίζονται για την ικανοποίησή τους και σε επίπεδο Δήμου συνεργάζονται για το καλό της πόλης.


Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος συνεχίζουν την μικροπολιτική σχέση τους με τους εργαζόμενους άλλοτε μοιράζοντας χρήματα και άλλοτε άδειες σαν να πρόκειται για ιδιωτική επιχείρηση (όπου αμφιβάλλω αν θα έκαναν το ίδιο...).


Ενώ στην συνέχεια παραθέτει και μια σειρά στάσεων της Δημοτικής Αρχής σε κάποια θέματα, όπως μεταξύ άλλων:


1. Δεν είναι επιλογή τους η αξιοποίηση της συλλογικής εμπειρίας προτάσεων και γνώμης των στελεχών και όλων των εργαζόμενων του Δήμου.
2. ''Δυσκολεύονται'' να στηρίξουν δίκαια εργασιακά αιτήματα, ενώ υλοποιούν αδιαμαρτύρητα την διάλυση των εργασιακών σχέσεων στα πλαίσια της γενικότερης στήριξης της αντιλαικής πολιτικής της κυβέρνησης.
3. Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από εργαζόμενους σε διάφορες υπηρεσίες, όπως και στην καθαριότητα του Δήμου, στο Δημοτικό Ωδείο στον ΠΑΟΔΑΠ.


Η Εφη Καψοκεφάλου κάνει μια ορθή πρόταση. Να ερωτηθούν οι δημότες αν είναι ευχαριστημένοι από τις ανταποδοτικές υπηρεσίες όλων αυτών των επιχορηγήσεων προς πάντες.


Πχ εσείς αγαπητοί φίλοι είστε ευχαριστημένοι από την καθαριότητα της πόλης ώστε πέρα από το μισθό και τις υπερωρίες, να δώσετε άλλα € 10.000,00 σε κάποιους είτε για αρνιά είτε για σύσφιξη σχέσεων όπως διάβαζε κάποτε από το μικρόφωνο ο μακαρίτης ο Γιάννης Βουτσινάς, όταν άλλοι στερούνται τα στοιχειώδη;


Γιατί να μη φέρει το Σωματείο ένα θέμα με τις δικές του προτάσεις και αιτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το πως η Αγία Παρασκευή θα γίνει μια καθαρή πόλη;


Αίσθηση προκαλεί και η "καταδίκη" των επιχορηγήσεων αυτών από το έτερο σωματείο εργαζομένων, του ΣΕΔΑΠ καθώς, για να είμαστε δίκαιοι, επί προηγούμενης δημοτικής αρχής δεν το θυμόμαστε να εκδίδει αντίστοιχες ανακοινώσεις.


Συμφωνείτε πχ να δίνονται € 7.000,00 σε σωματείο του οποίου ο πρόεδρος βγήκε με ούτε 30 ψήφους για να εκμισθώσει ξύλινες καλύβες όταν με τα ίδια χρήματα θα μπορούσατε να αγοράσετε επτά αντίστοιχες;


Και πολύ σωστά επισημαίνεται από τη δημοτική σύμβουλο πως μοιράζονται χρήματα, αλλά κανείς δε ζητά λογαριασμό. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να μάθει για την πορεία του χρήματος αφού εξέλθει των δημοτικών ταμείων. Αλλά δικά τους ήταν και είναι;


Από όλους τους υπόλοιπους παραλήπτες, δεν απήντησε κανείς.


Θα περίμενα πχ από τη Δημοτική Αρχή μια απάντηση από την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης, κ. Γκιοκα που ως νέα εργαζόμενη φεύγει κάθε πρωί για να πάει στο άλλο άκρο της Αθήνας και γνωρίζει πως βγαίνουν τα χρήματα. Θα περίμενα να δω κάτι και από τη Μαρία Κοντοπούλου, που διαθέτει συγκροτημένη άποψη. Θα μου πείτε, μα περιμένεις ειλικρινά κάτι τέτοιο; Αν υποστηρίξουν αυτή την κίνηση, γνωρίζουν ότι θα χάσουν πόντους και θα πέσει κράξιμο. Αν πάλι έχουν αντίθετη άποψη, θα άφηνε ο Δήμαρχος; Ναι για μια παράταξη που εμφανιζόταν ως ποικιλόχρωμη και ανεκτική στην άποψη, θα το περίμενα.


Όπως θα περίμενα απάντηση και από δύο ακόμη δημοτικούς συμβούλους. Τον κ. Ησαΐα και τον κ. Μυλωνάκη που φαίνεται μέσα από τη στάση τους στα Δημοτικά Συμβούλια πως χαράσσουν δική τους αυτόνομη πορεία προς το 2019.


Ο κ. Ησαΐας βγαίνει στα κανάλια και μιλά για τον αδικημένο ιδιωτικό τομέα, αυτοπροσδιορίζεται ως άνθρωπος της βιοπάλης και στην επίμαχη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του θέματος των € 68.000,00 στον Πολυτεχνείο μιλούσε για σπάταλη Δημοτική Αρχή.


Ομοίως και ο κ. Μυλωνάκης έχει πλασαριστεί πολλές φορές με τις τοποθετήσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο ως εκφραστής μιας άλλης νοοτροπίας η οποία επιτάσσει να ξαναδούμε το πως πολιτεύεται ο Δήμος Αγίας Παρασκευής επί σειρά ετών σε διάφορα ζητήματα.


Πλην όμως οι δύο εκφραστές της επόμενης γενιάς στην Αγία Παρασκευή και ένα πιθανώς επόμενο δίπολο, δεν απήντησε. Και αυτό είναι ανησυχητικό. Πρώτα από όλα για τους ίδιους, γιατί τώρα βλέπουν τι είναι να επαγγέλλεσαι το διαφορετικό αλλά να αποδεικνύεσαι μια από τα ίδια. Ίσως να τοποθετηθούν απόψε δια γνώμης αλλά και ψήφου. Θα το δούμε.


Εν πάση περιπτώσει αυτό που δεν αντιλαμβάνεται ούτε η Δημοτική Αρχή ούτε όσοι σύμβουλοι δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν, είναι πως αυτό αποτελεί απάντηση.


Η αντίδραση σε αυτή αναμένεται από τους δημότες σε περίπου 3 χρόνια και 1 1/2 μήνα.

Νεότερη Παλαιότερη