Aνακοίνωση της Κ.Α.Π.

kap_basket1

Καλούμε το Δ.Σ. του φίλου σωματείου του Άρη Πετρούπολης να πάρει θέση και να ανακαλέσει στην τάξη τον προπονητή της για τις ατυχείς δηλώσεις του μετά τη λήξη του μεταξύ μας αγώνα και αν επιθυμεί να δώσει στη δημοσιότητα όλο το video για να διαπιστώσουν όλοι ποιος έπαιξε «ξύλο», ποιος στην κυριολεξία μάτωσε και χρειάσθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο και ποιοι έβριζαν από τα πρώτα λεπτά. Τα «περί διαιτησίας», «αντιαθλητικής άμυνας» και «υπέρμετρα σκληρού παιχνιδιού» είναι προφανώς στη φαντασία του. Μάλλον έχει μείνει ακόμη σε άλλον αγώνα.


Για τη διαιτησία έχουμε αποφασίσει πλέον να μη κάνουμε ανακοινώσεις ιδιαίτερα φέτος που κατά γενική ομολογία η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά και γίνονται λιγότερα διαιτητικά λάθη. Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί σε φαινόμενα πρόκλησης και δημιουργίας εξωπραγματικών εντυπώσεων και εμπρηστικών δηλώσεων με αιχμές που εμπλέκουν το σωματείο μας. Αυτή η τακτική είναι παρωχημένη, δεν προάγει το άθλημα και διαταράσσει τις σχέσεις σωματείων και αθλητών. Θέλουμε για άλλη μια φορά να δηλώσουμε προς όλους ότι ούτε είχαμε, ούτε επιδιώκουμε για λόγους αρχών και αντιλήψεων, διαιτητική εύνοια.


Για τον συγκεκριμένο αγώνα, όπως μπορεί να διαπιστώσει ένας αντικειμενικός παρατηρητής, τα λίγα διαιτητικά λάθη σε κρίσιμα σημεία (όπως η φάση στο 38:50 που σφυρίχθηκε μεταφορά) μάλλον αδίκησαν την ομάδα μας, αλλά δεν μένουμε σ’ αυτό.


Στον Άρη Πετρούπολης που κέρδισε δίκαια χάρη στο ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (56%) ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Νεότερη Παλαιότερη