Κερδίζουμε! Κερδίζουμε!...Και το σκορ ας μη γνωρίζουμε!

celebration

Του Στρατή Μαζίδη

Για σημαντική βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Αγίας Παρασκευής στα τέλη του 2015 κάνει λόγο ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος με προσωπική του ανακοίνωση:

Με την έναρξη της νέας χρονιάς θα ήθελα να ενημερώσω τους κατοίκους της πόλης μας ότι με το κλείσιμο των οικονομικών στοιχείων έτους 2015 η θέση του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


Συγκεκριμένα, οι ανεξόφλητες οφειλές μειώθηκαν ικανοποιητικά, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο είναι αυξημένο. Σημειώνουμε ότι το τελευταίο δίμηνο του 2015, το Υπουργείο Εσωτερικών κατέβαλε το σύνολο των οφειλών του, προς τους Δήμους.


Δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι θα σεβαστούμε κάθε ευρώ του Δημοτικού Προϋπολογισμού και με σύνεση και σαφείς προτεραιότητες θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Σε αυτή την κατεύθυνση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 αποτελούν απόδειξη της δουλειάς όλων μας, πολιτικού και διοικητικού προσωπικού του Δήμου και μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στην παραγωγή έργου σε όλους τους τομείς που έχει ανάγκη η πόλη μας.


Έχω την εντύπωση ότι τα οικονομικά του Δήμου Αγίας Παρασκευής, που τόσο έχουν βασανιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στα πλαίσια της τοπικής πολιτικής αντιπαράθεσης με τα μεγέθη τους να μεταβάλλονται όπως η πλαστελίνη, δεν προσφέρονται για προσωπικές ανακοινώσεις αυτοεπιβεβαίωσης.


Δεν είναι δυνατό να εκδίδεις ανακοίνωσεις για τα οικονομικά μη παρέχοντας αριθμούς.

Διαβάζουμε ότι «Συγκεκριμένα, οι ανεξόφλητες οφειλές μειώθηκαν ικανοποιητικά, ενώ το χρηματικό υπόλοιπο είναι αυξημένο». Δηλαδή αν δεν ήταν και συγκεκριμένα πόσο πιο ασαφές θα ήταν; Σε τι ύψος κυμαίνονταν οι ανεξόφλητες οφειλές και σε τι επίπεδο υποχώρησαν ώστε να κριθεί ικανοποιητικές; Πόσο ήταν και πού βρίσκεται τώρα το χρηματικό υπόλοιπο;

Η παραπάνω ανακοίνωση επί της ουσίας δε λέει απολύτως τίποτε. Είναι απλά ένα ακόμη αυτοεπαινετικό κείμενο για να μπει με την υπογραφή του. Άραγε κι ο Δήμαρχος ως ιατρός αποφαίνεται για τις ασθενείς του με βάση με γενικές περιγραφές τους ή ζητά αναλυτικές εξετάσεις για να μορφώσει άποψη;


Εν πάση περιπτώσει ο καθένας κάνεις τη δουλειά του όπως αυτός την αντιλαμβάνεται κι ας μην αντιλαμβάνεται ίσως κάποιες φορές ορισμένα στοιχειώδη.


Εμείς οι υπόλοιποι δημότες θα περιμένουμε για τα οικονομικά μια εμπεριστατωμένη ανακοίνωση που θα υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπύρος Παπαγεωργίου, η οποία θα παραθέτει συγκεκριμένα νούμερα αντί για αφηρημένες έννοιες.


Για το κλείσιμο θα αφηγηθώ μια μικρή ιστορία. Ήταν άνοιξη του 1995 στο ΟΑΚΑ, περίπου 30.000 θεατές στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (3-0). Ήταν λοιπόν στο πέταλο κάποιος ο οποίος είχε κυριολεκτικά όλη την ώρα πλάτη τον αγωνιστικό χώρο και κοιτώντας προς τα πάνω την εξέδρα για να ξεσηκώνει τα πλήθη. "Εεεεε" από εμάς για κάτι που δόθηκε ή δε δόθηκε, "εεεεε" κι αυτός κι ας μην είχε ιδέα τι συνέβη. Σε κάποια φάση τον πιάνει το αυτί μου να ρωτάει "Πόσο είναι το σκορ ρε παιδιά;"! Δε σκέφτηκε το αυτονόητο. Να ρίξει μια ματιά στον πίνακα!

Νεότερη Παλαιότερη