Βράβευση της Γυναικείας ομάδας του ΓΣΑΠ και της αθλήτριας του συλλόγου Σόνιας Γιουκάκη

gynaikeia omada 2015-16φωτο Γυναικεία Ομάδα 2014-2015


Στην χθεσινή γιορτή  κοπής της πίτας της ΕΣΚΑ για το 2016, ανάμεσα σε άλλες, έγινε και η βράβευση της γυναικείας ομάδας του ΓΣΑΠ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ΕΣΚΑ της περιόδου 2014-2015 και την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Επίσης βραβεύτηκε και η αθλήτρια του συλλόγου μας Σόνια Γιουκάκη για την πολύχρονη προσφορά της στη γυναικεία καλαθοσφαίριση. Μέλη του ΔΣ του ΓΣΑΠ και πολλές αθλήτριες του συλλόγου μας παραβρέθηκαν στη γιορτή και χειροκρότησαν τις αθλήτριές μας, τους προπονητές μας και τον έφορο Αχιλλέα Λαχανά.

gioukaki soniaφωτο Σόνια Γιουκάκη


Α. ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΓΣΑΠ 69-52


Δεκάλεπτα: 24-24, 17-08, 15-13, 13-07
        
Με τον  αγώνα της Κυριακής (10/01) ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος γυναικών της Α2 εθνικής κατηγορίας (Νότιος Όμιλος). Βαθμολογικά η λήξη του Α΄γύρου μας βρίσκει στην έκτη θέση σε σύνολο 11 ομάδων, σε ισοβαθμία με τα Μελίσσια και τον Ίκαρο Καλλιθέας. Αν έληγε σήμερα το πρωτάθλημα ο απολογισμός δεν θα ήταν αρνητικός (5 νίκες, 5 ήττες), αφού θα είχαμε κερδίσει την παραμονή μας στην Α2. Όμως οι τρεις τελευταίες ήττες της ομάδας από Φάρο, Πανιώνιο και Σπόρτιγκ και κυρίως ο τρόπος που ήρθαν, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αμφισβήτησης και κλονισμού της αυτοπεποίθησής της με όλα τα συνεπακόλουθα (έλλειψη συγκέντρωσης, απογοητεύσεις και γκρίνιες). Αν θέλουμε να κάνουμε καλή πορεία στον Β΄ Γύρο πρέπει να τα αφήσουμε όλα αυτά πίσω μας και να επικεντρωθούμε στο ζητούμενο που είναι το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του Β΄Γύρου με τα Μελίσσια στην έδρα τους (Κυριακή, 17/01/16, ώρα 14.30).gsap_logo


Όσον αφορά τον αγώνα της Κυριακής, η ομάδα μας προσέθεσε άλλη μια κακή εμφάνιση στο ενεργητικό της. Συνεχίστηκε η ανισορροπία στην παραγωγή σκορ – 24 πόντους στο α’ δεκάλεπτο, εκ των οποίων οι 19 από Γιουκάκη, Καζαντζίδου και 28 σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα(!),ενώ και στο σύνολο η συνεισφορά των υπολοίπων, πλην Γιουκάκη, Καζαντζίδου, Τσιαδή και της κορασίδας Κανιαδάκη, που πέτυχε ένα τρίποντο στα δύο λεπτά της συμμετοχής της, ήταν μόνο 8 πόντοι (4 παίκτριες επί 2 πόντους )!  Αντίστοιχα στον αμυντικό τομέα επιτρέψαμε στην ικανότατη σέντερ Σ. Φουράκη να κάνει πάρτι στη ρακέτα μας (27 πόντοι), αλλά κυρίως επιτρέψαμε στις υπόλοιπες επτά του Σπόρτινγκ που σκόραραν, να πετύχουν τους υπόλοιπους 42!  Συγχαρητήρια στον Σπόρτινγκ για τη νίκη του και συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου του Β. Σακκόπουλου.


Όσον αφορά τη διαιτησία, δεν ήταν βεβαίως αυτή η αιτία της ήττας μας, όμως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι οι διαιτητές ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί στα φάουλ που έδιναν σε βάρος του Σπόρτινγκ. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το πρώτο φάουλ που δόθηκε σε βάρος του Σπόρτινγκ  στο δ΄ δεκάλεπτο ήταν 12΄΄ πριν από τη λήξη του! Την ευχαριστούμε!


ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Νανάκος): Παυλοπούλου 6, Ναβραζίδου 7, Οικονομίδου 6(1), Φουράκη Β. 10(2), Βαφειάδη 5, Τζαμαρία 1, Κριμιτζά, Βάσιου, Μυρσούνη, Βούλγαρη 7(1), Γιαννακάκου, Φουράκη Σ. 27.
ΓΣΑΠ (Αναγνωστόπουλος, Στρατάκος): Καζαντζίδου 13 (1), Κοντογιάννη 2 , Χαρίτου,  Τσιαδή 10 (1) , Κανιαδάκη 3 (1), Βελούδου 2 , Λωσταράκου 2,  Καράμπελα, Γιουκάκη 18 (3), Κούκη , Μερισιώτη 2.


Β. ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΓΣΑΠ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ : 27-35


Δεκάλεπτα : 04-07,08-12,11-08,04-08


Ασυντόνιστη  εντελώς φάνηκε η ομάδα μας στον αγώνα με τον Προμηθέα. Αδικαιολόγητα και παιδαριώδη λάθη ,κακό μπάσκετ και από τις δύο ομάδες. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα, αλλά δυστυχώς στο επιθετικό κομμάτι ήταν πολύ αποδιοργανωμένες. Στο τρίτο  δεκάλεπτο έπαιξαν κάπως καλύτερα ,αλλά δεν ήταν αρκετό για να βρεθούμε μπροστά στο σκορ με αποτέλεσμα να χάσουμε με τελικό σκορ 27-35.


Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 16-01-2016  στις 17.00 , στο γήπεδο του Ωρωπού με αντίπαλη ομάδα τον ΓΣ Ωρωπού.


ΓΣΑΠ (Χριστοδούλου): Χονδροπούλου, Αναγνώστου, Πλωτά, Χριστοπούλου, Λάιου Πατσατζή, Δούκα, Ξηραδάκη, Ζανίκα, Χριστοδούλου, Κυρκοπούλου.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Σκαρόγιαννη): Πατέλη, Γιαννακοπούλου, Κατσαρέλια, Μπεζαίτη, Σταύρου, Μπολένα, Αδάμου, Γεωργιάδη, Σπυροπούλου, Γιαλατσάτου, Μαλολλαρις, Μαρούλη

Νεότερη Παλαιότερη