Αγνοείται η εισήγηση ενός σπουδαίου θέματος για την Αγία Παρασκευή 24 ώρες πριν τη συζήτησή του

kentro


Ένα πολύ σοβαρό θέμα αναμένεται να συζητηθεί στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής, πέμπτο στη σειρά της ημερησίας διάταξης. Ωστόσο, αν και βρισκόμαστε σχεδόν ένα 24ωρο πριν τη συνεδρίαση, η σχετική εισήγηση αγνοείται.


Του Στρατή Μαζίδη


Το θέμα προς συζήτηση είναι:


Καταρχήν έγκριση για απευθείας αγορά ακινήτου με χρήση κινηματογράφου για χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου
Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με το άρθρο 191 παρ. 1 του Ν. 3463/06.


Ομολογώ πως μόλις διάβασα την πρόσκληση για την 31η συνεδρίαση που έχει την καλοσύνη να μου στέλνει τ. δημοτικός σύμβουλος, αμέσως πρόσεξα το παραπάνω θέμα και εξεπλάγην ευχάριστα. Για μένα που γράφω επίμονα τα τελευταία χρόνια πως ο Δήμος Αγίας Παρασκευής οφείλει να εκμεταλλευθεί την καλή οικονομική του κατάσταση και την ευνοϊκή συγκυρία της αγοράς ακινήτων για να στεγάσει υπηρεσίες και να δημιουργήσει νέες δομές, ήταν κάτι σαν δικαίωση.


Αμέσως λοιπόν αναζήτησα τη σχετική εισήγηση τόσο για να ψυχανεμιστώ το στίγμα και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής όσο και για να αντιληφθώ αυτό το "καταρχήν έγκριση".


Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσα να εντοπίσω την εισήγηση πουθενά. Παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς κοινοποιήσεων στο facebook, στη δημοτική ιστοσελίδα ακόμη δεν έχει αναρτηθεί η σχετική πρόσκληση, πόσο μάλλον οι εισηγήσεις.


Επικοινώνησα με δημοτικούς συμβούλους για να μου προωθήσουν τη σχετική εισήγηση. Δεν τους έχει σταλεί ακόμη!


Είναι όμως θετικό να απουσιάζει η εισήγηση λίγο πριν τη συνεδρίαση;


Πότε θα τη μελετήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Όσοι τουλάχιστον πηγαίνουν και διατυπώνουν άποψη.


Θα ανοίξει το θέμα δημόσια για κατάθεση προτάσεων εντός ενός λογικού αλλά σύντομου χρονικού διαστήματος;


Θα αναζητηθεί πολιτιστική στέγη στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής ή κάπου αλλού όπου ήδη υπάρχουν έτοιμες βασικές υποδομές όπως πχ ο χειμερινός κινηματογράφος της Επτανήσου;


Ποιες είναι οι προθέσεις και οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής; Τι έχει κατά νου για τον κινηματογράφο; Θα τον λειτουργήσει ως ταινιοθήκη ή θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων δήμων στην Αττική οι οποίοι έπαιζαν τις ταινίες της σεζόν;


Ποιες είναι οι σκέψεις για τις υπόλοιπες χρήσεις του χώρου αυτού; Και ως εκ τούτου, τι είδους κτίριο αναζητούμε; Μικρό; Μεγάλο; Μοντέρνο; Παλαιό;


Ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδιασμού;


Συμπερασματικά, η απουσία πολιτιστικού κέντρου στο Δήμο Αγίας Παρασκευής συγκαταλέγεται στα μείζονα θέματα της πόλης των τελευταίων δεκαετιών. Η βούληση για απευθείας αγορά ακινήτου ώστε να στεγαστεί ο πολιτισμός κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Για να οδηγηθούμε όμως σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, χρειάζεται να ακολουθηθεί μια σωστή, οργανωμένη, ανοικτή διαδικασία, τα απαραίτητα βήματα της οποίας θα πραγματοποιούνται έγκαιρα ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Νεότερη Παλαιότερη