Πότε χάνεται η μπάλα; Με το να απαντάμε ή κάνοντας πως δεν ακούσαμε;

mpala

Πραγματικά πολλά θα μπορούσε κανείς να γράψει και να πει για τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την ιστοσελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αλλά και τον τρόπο του πολιτεύεσθαι ορισμένων. Για αυτό και πρέπει ορισμένα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Όχι φυσικά για τους πολιτευόμενους, περπατησιά δεν αλλάζουν, αλλά για όσους τυχόν ακόμη ασχολούνται με τα της πόλης.


Του Στρατή Μαζίδη

Ο πρώην δήμαρχος αφού με κατέταξε το 2013 στους κουκουλοφόρους κι εν συνεχεία στους ακροδεξιούς, τώρα με χαρακτηρίζει ως ακραιφνή υποστηρικτή του νυν δημάρχου Σταθόπουλου λέγοντας ότι κατήγγειλα με το άρθρο μου για την ιστοσελίδα τη δημοτική αρχή και πως τη διαβάλλω.


Ούτε διέβαλα ούτε κατήγγειλα. Εντόπισα την απόφαση κι επιχειρηματολόγησα σχετικά κι ας μην υφαρπάζουν τη δική μου δουλειά ορισμένοι. Να βρίσκουν μόνοι τους τα θέματα. Επαναλαμβάνω, «επιχειρηματολόγησα» λέξη άγνωστη για ορισμένους. Κι επειδή ακριβώς έκανα αυτή τη δουλειά τα περασμένα χρόνια, εξήγησα ότι το κόστος αυτό δικαιολογείται μόνο αν η μελλοντική ιστοσελίδα θα παρέχει το Α, το Β και το Γ. Ωστόσο, και αυτό είναι προσωπική άποψη, δε θα προχωρούσα τώρα σε μια τέτοια δαπάνη υπό αυτές της τρομακτικές συγκυρίες. Ως προς το ακραιφνής υποστηρικτής του Σταθόπουλου, κοιτάξτε αγαπητοί αναγνώστες, μεταξύ των δύο, δεν υπάρχει καν δίλλημα. Η απάντηση είναι Σταθόπουλος. Και μεταξύ Amoxil και Augmentin πάντα προτιμούσα το πρώτo, ήταν πιο εύγευστο. Και ανάμεσα στις φακές και τα ρεβύθια προτιμώ τις πρώτες. Σε πιθανή λοιπόν διαφοροποίηση του διλλήματος εδώ θα είμαστε όλοι μαζί να τα ξαναπούμε. Μπορεί με το Σταθόπουλο να παρατηρούμε τις ίδιες παθογένειες, να αποδεικνύεται τελικά άτολμος εκεί που υποσχέθηκε πως θα υπερασπίσει την κοινωνία (προσεχώς περισσότερα), να να να (θα τα πούμε και αυτά) αλλά τουλάχιστον προσπαθεί περισσότερο και δεν εκτοξεύει λάσπες σε όσους του ασκούν κριτική. Άλλωστε και αυτό το θέμα από εμάς ξεκίνησε ενώ άλλοι είχαν το θεσμικό ρόλο να το εντοπίσουν και αναδείξουν, αλλά τι λέω; Αφού το ψήφισαν ομόφωνα οι εκπρόσωποί τους, πως το καταγγέλλουν;  Για τέτοια αντιπολίτευση μιλάμε, τόσος είναι ο συντονισμός των μελών ορισμένων παρατάξεων.


Άλλωστε ας αναρωτηθούν οι αναγνώστες, ποιος καταπιάστηκε με τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα της Αγίας Παρασκευής εδώ και ένα χρόνο που άλλαξε η δημοτική αρχή; Εμείς ή οι έχοντες το θεσμικό ρόλο; Αντιπολίτευση δεν είναι να λούζω το «Σταθόπουλο και το γαμπρό του να ούμε» αλλά να του τραβώ το αυτί για την πλατεία αναγκάζοντάς τον επιτέλους να την ελευθερώσει ενώ όπως έμαθα μέσα από το ναό είχε συμφωνήσει ο Δήμος να σηκώνεται η μπάρα, να του λέω στον Υμηττό και τον Τσακό γίνεται εμπόριο ναρκωτικών - κάνεις τίποτε;, να τον στριμώχνω με το Δημαρχείο που μας στοιχίζει € 15.000,00 το μήνα παραπάνω σε σχέση με την αγορά κι ακόμη τα πληρώνουμε στερώντας πράγματα από τους δημότες, να αναδεικνύουμε τα θέματα της πλατείας και να κάνουμε προτάσεις, να τον αναγκάζουμε φέτος να παρουσιάζει κάτι εμφανώς καλύτερο σε σχέση με πέρυσι τα Χριστούγεννα.


Για την πρόεδρο της Βιβλιοθήκης και το ότι δε διαβάζει τα sites απλά θα πούμε ότι τουλάχιστον τα δικά μας sites δεν έγιναν με σκοπό να διαβάζονται από διοικούντες, αν ήταν έτσι τους στέλναμε και γράμματα. Απευθυνόμαστε σε καθημερινούς ανθρώπους.  Αν και ομολογώ ότι με μπερδεύει διότι πέρυσι τα Χριστούγεννα δεχθήκαμε παράπονα πως δεν προσέχουμε τη Βιβλιοθήκη. Πάντως στην προκειμένη περίπτωση σίγουρα μας διάβασε η πρόεδρος ώστε "διαβασμένη" ούσα είχε την απάντηση πως η υφιστάμενη ιστοσελίδα λειτούργησε με κόστος € 50.000,00 το οποίο όμως δεν ήταν τίποτε άλλο από τη συνολική μισθοδοσία ετών ενός μόνιμου υπαλλήλου ο οποίος είχε προσληφθεί επί προεδρίας Νίκου Φαλκώνη (εποχή Αντώνη Σιδέρη) νομιμότατα μέσω ΑΣΕΠ ως τεχνικός και η μετέπειτα διοίκηση τον αξιοποίησε μεταξύ άλλων και στη δημιουργία της ιστοσελίδας του Νομικού Προσώπου.


Και έρχομαι σε μια αποστροφή φράσης του δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος απαντώντας στον τ. δήμαρχο Βασίλη Γιαννακόπουλο είπε μεταξύ άλλων πως «αν απαντάμε κάθε φορά στα sites, χάνεται η μπάλα».


Σαφέστατα έχει δίκιο ο κ. Δήμαρχος. Πραγματικά χάνεται η μπάλα και το ζήσαμε αυτό επί προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ωστόσο όμως υπάρχουν φορές που η απάντηση είναι επιβεβλημένη και η απουσία της δείχνει ότι σκοπός είναι η μπάλα να πάει στην εξέδρα ή να κουκουλωθούν τα ζητήματα.


Το να διαφωνήσω πχ με μια επιλογή του Δημάρχου σαφέστατα δε γίνεται για να μας απαντήσει.


Υπάρχουν όμως ζητήματα που πρέπει να απαντήσει. Θα θέσω ορισμένα στην κρίση σας:


1. Στη συνεδρίαση αυτή ο Δήμαρχος κατήγγειλε ότι στο "Γυναίκα και Δημιουργία" επί προηγούμενης δημοτικής αρχής υπήρξε μαύρη εργασία. Αυτό έχει καταγραφεί. Μπορεί δηλαδή να το εκτυπώσει κανείς και να το πάει στο ΣΕΠΕ, το Ρακιντζή και όπου αλλού νομίζει. Ο κ. Σταθόπουλος όμως τι έκανε τόσο όταν ήταν στην αντιπολίτευση όσο και τώρα που έχει τη δύναμη στα χέρια του; Στηλιτεύει την παρανομία, καταδιώκει ως αριστερός τη μαύρη εργασία, πάει στη Δικαιοσύνη και τις Αρχές για να αποδοθούν οι ευθύνες ή τα σπρώχνει κάτω από το χαλί και τα πετάει όποτε του έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ταπώσει τον προκάτοχό του;


2. Στις αρχές του φθινοπώρου, ο Γραμματέας του Δήμου, Στέφανος Κασαπίδης με ύφος έντονο κατήγγειλε τον πρώην δήμαρχο ότι ασκεί bullying στους εργαζομένους του Δήμου και πως εμποδίζει την ορθή λειτουργία του. Ρωτήσαμε δύο φορές τι έπραξε προς τούτο; Αν κινήθηκε αρμοδίως.


3. Στα συρτάρια του Γραφείου Δημάρχου και του Γραμματέα υπάρχουν κάτι χαρτιά κυριολεκτικά ασβεστωμένα με μπλάνκο πάνω στα οποία επιχειρήθηκε να παραπλανηθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη σε βάρος αθώων δημοτών ενώ κάποια άλλα εξαφανίστηκαν. Τι έκανε η Δημοτική Αρχή που υπερασπίζεται την κοινωνία και αλλάζει την Αγία Παρασκευή; Κινήθηκε ως όφειλε σε διοικητικό και ποινικό επίπεδο;


4. Ο Δήμαρχος κατήγγειλε σε συνεδρίαση του ΔΣ την άνοιξη του 2014 ότι υπάλληλος του Δήμου πήγε σε δημοτικό του σύμβουλο ζητώντας χρήματα! Τι έχει πράξει με τον υπάλληλο αυτό; Τον έπαυσε ακολουθώντας τις νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες ή το "ξέχασε";


Αλλά τι έλεγε τότε στις 11-4-2014 στο ΔΣ ο σημερινός Δήμαρχος:


«Δεύτερον, δεν είπα τίποτα περί μηνύσεων κ.λπ., είπα όμως ότι επειδή ζήτησε χρήματα από συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξής μας θα τα πούμε αυτά κάποια στιγμή πιθανώς και στα δικαστήρια, βεβαίως θα τα πούμε. Εργαζόμενος του Δήμου ζήτησε χρήματα για να προβάλει την παράταξη στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα στην οποία δουλεύει ως φωτογράφος».


Τελικά; Τα είπατε; Τι κάνατε;


Έχει άραγε καμία σχέση με εκείνο τον υπάλληλο που έλεγε σε κατάστημα δημοτικού συμβούλου πως «αρχ....ια δήμαρχος θα γίνει!»;


5. Αληθεύει ότι έχει ελεχθεί από την Περιφέρεια για υπάλληλο και άδειες που χορηγούντο (όχι επί των ημερών του) και ακόμη δεν έχει απαντήσει;


6. Στην ΠΑΙΣΔΑΠ έχουν ανακύψει δύο κορυφαία ζητήματα. Το πρώτο η πρόσφατη εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών παρελθόντων ετών και το τελευταίο με τα κακώς μη λογιστικοποιηθέντα περίπου € 102.000,00. Θα προχωρήσουν οι νόμιμες προβλεπόμενες διαδικασίες; Για το τελευταίο μάλιστα τέθηκε ερώτημα και από δημοτικό σύμβουλο. Ακόμη περιμένει την απάντηση.


Εσείς τι λέτε αγαπητοί αναγνώστες που πληρώνετε φόρους, δημοτικά τέλη και συντηρείτε αυτό το Δήμο που έμεινε τόσο πίσω σε σχέση με τους άλλους; Η απάντηση αυτών των ερωτήσεων στέλνει τη μπάλα στην εξέδρα; Αυτές τις ερωτήσεις θα έπρεπε να τις διαβάζετε εδώ ή να τις ακούτε από τους δημοτικούς συμβούλους; Μόνο μια περίπτωση πήγε στον εισαγγελέα, το ταμειακό έλλειμμα της Α' βαθμιας Σχολικής Επιτροπής που έστειλε πριν ένα χρόνο ο Πάνος Γκόνης.


Ξέρετε ότι στα παραπάνω υπάρχει υποψία παράβασης καθήκοντος; Θα μας λυθεί όμως εν καιρώ η απορία.


Κι αλήθεια για ποιο στρατηγικό σχεδιασμό που θα παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή μιλάμε; Οικοδομείται σχεδιασμός πάνω σε σαθρά θεμέλια όπως τα παραπάνω;


Όσο δεν ξεριζώνεις το καρκίνωμα, θα συνεχίσεις να μετράς μεταστάσεις...


Ο αξέχαστος Κώστας Τσιβιλίκας στο θέατρο συνήθιζε στις επιτυχείς κομεντί που ανέβαζε, όταν δεν του άρεσε μια ερώτηση να λέει "όταν είμαι φρεσκολουσμένος δεν ακούω καλά», στη συνέχεια όμως απαντούσε. Κι ας ήταν θέατρο.

Νεότερη Παλαιότερη