Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου στη Στέγη Γερόντων Αγίας Παρασκευής

stegi gerontwn


Της Αγγελικής Παρασίδου


Για άλλη μια φορά στέφθηκε με επιτυχία το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Στέγης Γερόντων Αγίας Παρασκευής (Ηπείρου 15), με πλήθος συμπολιτών μας, Αγιοπαρασκευιωτών και μη, να επισκέπτονται το ίδρυμα καθ'όλη τη διάρκεια των Εορτών αλλά και μετά.


Στη συνομιλία που είχε η ιστοσελίδα μας με την γραμματέα της Στέγης Γερόντων κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, η ικανοποίηση ήταν φανερή όχι μόνο γιατί ο κόσμος συνέδραμε στηρίζοντας το ίδρυμα με τις προσφορές του αλλά και γιατί, είτε μεμονωμένα άτομα είτε φορείς ενέσκυψαν πάνω από τους γέροντες, χαρίζοντάς τους συντροφιά από τον προσωπικό τους χρόνου, συνομίλησαν, χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί τους τα κάλαντα προσφέροντάς τους στιγμές χαράς και παρέας.


Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως,  θετική εντύπωση και συνάμα συγκίνηση προκάλεσαν στους ανθρώπους του ιδρύματος, οι επισκέψεις που δέχθηκε φέτος η Στέγη Γερόντων από πολλούς νέους ανθρώπους. Νέα παιδιά γέμισαν με την ζωντάνια και το κέφι τους τους χώρους του ιδρύματος τραγουδώντας τα κάλαντα. Νέα παιδιά που θέλησαν να τραγουδήσουν τα κάλαντα ακόμη και στους κατάκοιτους γέροντες για να μπορέσουν να χαρούν και αυτοί καταρρίπτοντας έτσι κάθε κλισέ που λέγεται ενάντια στη σύγχρονη νεολαία.


stegi-bazaar-3


Τη Στέγη Γερόντων Αγίας Παρασκευής τίμησαν φέτος με την παρουσία τους εκτός από το πλήθος των συμπολιτών μας επίσης:


- οι μαθητές από το 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής μαζί με το λυκειάρχη και τους καθηγητές τους, οι οποίοι παρέδωσαν τρόφιμα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης,


- η Ομάδα Αλληλεγγύης μαθητών λυκείου Παιανίας η οποία προσέφερε δώρα,


- ομάδα παιδιών από το ΤΕΙ  Αθηνών οι οποίοι προσέφεραν γλυκά,


- ο Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής μέσω της προέδρου του κ. Βούλα Σαριντζιώτη και των μελών του προσέφερε το γεύμα της ημέρας και συνέφαγαν με τους τροφίμους. Το γεύμα συνοδεύτηκε με τα κάλαντα που τραγούδησε η  Βυζαντινή Χορωδία Αγίας Παρασκευής. Στο γεύμα παρέστη και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος. Ο υπεύθυνος της Στέγης Γερόντων Αγίας Παρασκευής πατήρ Κωνσταντίνος Κουνάλης ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.


- ο Σύλλογος "Αναγέννηση" Πευκακίων με τον πρόεδρό του κ. Μπακογιάννη και αντιπροσωπεία μελών του οι οποίοι προσέφεραν είδη πρώτης ανάγκης.


-Το Φιλόπτωχο του Αγίου Δημητρίου Κοντοπεύκου με τον πατέρα Αναστάσιο και τις κυρίες του Φιλοπτώχου.


-Αντιπροσωπεία χορευτών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κορύβαντες” οι οποίοι τραγούδησαν τα κάλαντα και χόρεψαν με τις παραδοσιακές τους στολές.


- ο Σύλλογος Γονεών του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής.


- η Ομάδα Ηθοποιών της εταιρίας Πολιτισμού "Σύνθεση"


- το κατάστημα φωτοτυπιών στην Αγία Παρασκευή "Καραγιαννάκης Ιωάννης" προσφέροντας δωρεάν το έντυπο υλικό.


- η Δράση Αλληλεγγύης "Ο Φιλόκοσμος" της Γωγώς Αντζολετάκη συνδράμοντας με τρόφιμα και ρούχα.


Οι άνθρωποι της Στέγης Γερόντων προσέφεραν κέρασμα και αναμνηστικά δωράκια στους επισκέπτες.


O αγώνας που δίνουν οι υπάλληλοι και οι εθελοντές καθημερινά για να κρατήσουν όρθιο και ζωντανό το ίδρυμα μέσα στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα, βοηθώντας τόσο τους γέροντες που φιλοξενούν αλλά και τους απόρους τους οποίους στηρίζει η Στέγη και σιτίζει καθημερινά με φρέσκο φαγητό αξίζουν πολλών συγχαρητηρίων. Είναι βέβαιο πως συντελείται ένα καθημερινό θαύμα στους κόλπους της Στέγης.


Οι άνθρωποι του ιδρύματος νιώθωντας ευγνωμοσύνη στέλνουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους απλούς συμπολίτες μας, στα σχολεία, στους φορείς και συλλόγους αλλά και σε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν τη Στέγη Γερόντων Αγίας Παρασκευής.

Νεότερη Παλαιότερη