Πρωτογενή πλεονάσματα με φέσια στην ΕΥΔΑΠ;

nero

Στα ψιλά γράμματα πέρασαν οι τοποθετήσεις της προέδρου των ΠΑΙΣΔΑΠ Μαργαρίτας Δημητρίου και του αντιδημάρχου Οικονομικών Σπύρου Παπαγεωργίου ότι ο νεόδμητος παιδικός σταθμός στα Πευκάκια δεν μπορούσε να ανοίξει διότι η ΕΥΔΑΠ δεν προχωρούσε στην υδροδότηση καθώς εκκρεμούσαν απλήρωτοι λογαριασμοί από σχολικά κτίρια από το 2011.

Τα ποσά που έχουν ακουστεί είναι σημαντικά.  Υπήρξε ποσό της τάξης των περίπου € 55.000,00 που τακτοποιήθηκε «μονομερώς» από την ΕΥΔΑΠ, αλλά εκκρεμούν ακόμη περίπου δύο ποσά συνολικού ύψους € 40.000,00.

Τελικά επετεύχθη συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής με την ΕΥΔΑΠ και όλα προχωρούν κανονικά ώστε να καταφέρει τελικά να λειτουργήσει σε εύλογο χρόνο ο Παιδικός Σταθμός στα Πευκάκια.

Το ζήτημα δεν είναι να υπάρχουν γεμάτα ταμεία για να λέμε ότι παραδώσαμε € 4.701.203,83 € ταμειακό υπόλοιπα όταν από αυτά:

α. τα 2.796.571,40 € προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες των αντίστοιχων υπηρεσιών

β. οι απλήρωτες υποχρεώσεις του Δήμου στις 31/8/2014 ανέρχονταν στο ποσό των 1.746.890,06 €

Τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου ως προς το τι παρέλαβε η νέα διοίκηση. Θα έχει ενδιαφέρον μια νέα επικαιροποιημένη ενημέρωση ως προς τα βασικά οικονομικά μεγέθη του δήμου Αγίας Παρασκευής.

Πλέονασμα αληθινό και όχι λογιστικό υπάρχει όταν δε χρωστάς πουθενά και έχεις χρήματα στα ταμεία.
Νεότερη Παλαιότερη