Πρωτοχρονιά στις μητροπόλεις του πλανήτη








protoxronia

Φαντασμαγορικός ήταν και εφέτος ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.


Στο Λονδίνο η νύχτα έγινε… μέρα από τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, τα οποία φώτισαν τον ουρανό πάνω από τον Τάμεση και το σήμα κατατεθέν της βρετανικής πρωτεύουσας, το Big Ben. Περίπου 12.000 πυροτεχνήματα, βάρους 15 τόνων, αποτέλεσαν το «κερασάκι» στους λαμπρούς εορτασμούς.
Με βεγγαλικά και πυροτεχνήματα μπήκε το 2015 στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου.


Ποδαρικό στο 2015 έκαναν τα νησιά Φίτζι και η Νέα Ζηλανδία, με την Αυστραλία να ακολουθεί.


Στο Σύνδεϋ χρησιμοποιήθηκαν επτά τόνοι πυροτεχνήματα, με περισσότερους από 1,5 εκατ. κατοίκους και επισκέπτες να παρακολουθούν το φαντασμαγορικό show.


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία ενός ζευγαριού, της 22χρονης Demi Bryant και του 28χρονου James Hundt, οι οποίοι γιόρτασαν με... στιλ τον ερχομό του 2015, ανταλλάσσοντας ένα παρατεταμένο φιλί καθισμένοι στο καπό πολυτελούς αυτοκινήτου.


Εντυπωσιακός ήταν ο εορτασμός του νέου έτους σε Ντουμπάι και Νέα Υόρκη.


Στο Πεκίνο το υπερθέαμα για την έλευση του 2015 πάνω από το Ολυμπιακό Πάρκο συνδέθηκε άμεσα με την υποψηφιότητα της πόλης για την ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022. Όπως και στην τελετή Έναρξης και Λήξης το καλοκαίρι του 2012, οι Κινέζοι έκαναν εκ νέου επίδειξη ισχύος, ενισχύοντας το προφίλ της νέας υπερδύναμης που φιλοδοξεί να αψηφήσει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ.


Στην Κουάλα Λουμπούρ η γιορτή για την άφιξη του 2015 επικεντρώθηκε γύρω από τους δύο «πύργους» της πόλης.


Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη σκιά των εκτεταμένων πλημμυρών που πλήττουν περιοχές της Μαλαισίας, της «χαμένης» πτήσης MH370 και της κατάρριψης του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH17 στην ανατολική Ουκρανία.


Στη Σιγκαπούρη οι εορτασμοί συνέπεσαν με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ανεξαρτησία της χώρας, ενώ στη Ρωσία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις έντονες πιέσεις στο ρούβλι και τις οικονομικές κυρώσεις της Δύσης λόγω της ουκρανικής κρίσης, τα βεγγαλικά φώτισαν τον ουρανό πάνω από το Κρεμλίνο.Ο παλμός των εορταστικών εκδηλώσεων στη Γαλλία χτυπούσε για ώρες στην Αψίδα του Θριάμβου, στα Ηλύσια Πεδία και στον Πύργο του Άιφελ, ενώ στη Γερμανία η Πύλη του Βραδεμβούργου συγκέντρωσε παραδοσιακά πλήθος κόσμου.


Τραγική εξέλιξη είχε ο εορτασμός του νέου έτους στη Σαγκάη, όπου τουλάχιστον 35 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 42 τραυματίστηκαν. Κάτω από συνθήκες που ακόμα διερευνώνται, το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να σκορπίζεται προς πάσα κατεύθυνση. Επικράτησε πανικός. Άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και αρκετοί πέθαναν από ασφυξία.


Λονδίνο














 
 Σύδνεϋ









 Ουέλινγκτον και Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία)





Κουάλα Λουμπούρ




 

Σιγκαπούρη




 

Μανίλα




 

Τόκιο






 

Πεκίνο




 

Χονγκ Κονγκ




Ντουμπάι






 Μόσχα









 

Παρίσι




 
 

zougla.gr








Νεότερη Παλαιότερη