Ανακοίνωση της παράταξης "Αγία Παρασκευή η πόλη μας"

agiaparaskevi_ipolimas


Ο Δήμαρχος αυθαιρετεί και παρανομεί


Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, προφανώς θεωρεί την δημόσια περιουσία ως κτήμα του, που μπορεί να την διαχειρίζεται όπως αυτός θέλει και μάλιστα σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου.


Συγκεκριμένα, η σύμβαση με τον επιχειρηματία για την κατάληψη μέρους της Κεντρικής Πλατείας με παιχνίδια, έληγε στις 8 Ιανουαρίου. Όπως είπε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σταθόπουλος, του έδωσε προφορική έγκριση για έξι ακόμα μέρες. Σήμερα, έχουμε υπερβεί και την έκτη μέρα και ο επιχειρηματίας ακόμη καταλαμβάνει την Πλατεία.


Δεν θα είχαμε, ως παράταξη, καμιά αντίρρηση να παραταθεί η σύμβαση του επιχειρηματία, με νόμιμο όμως τρόπο. Διαφωνούμε με τη πράξη και τις όποιες σκοπιμότητες του Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, τον οποίο και καταγγέλλουμε.


Ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος για μία ακόμη φορά λειτούργησε αυθαίρετα, παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο, το μόνο που μπορεί να δώσει παράταση στη σύμβαση. Και παρανόμησε, βλάπτοντας τα συμφέροντα του Δήμου, αφού όχι μόνο ο επιχειρηματίας για τις επιπλέον μέρες δεν θα καταβάλει το νόμιμο αντίτιμο στο Δήμο, αλλά θα καταναλώνει και δημοτικό ρεύμα δωρεάν, με την ανοχή του Δημάρχου.


Ενημερώσαμε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Διοίκησης του Δήμου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων του Δήμου, να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.


Ο Επικεφαλής της Παράταξης


«Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»


Βασίλης Ζορμπάς


πρ. Δήμαρχος

Νεότερη Παλαιότερη