Ο Γιάννης Σταθόπουλος στη συνάντηση δημάρχων με την Ρένα Δούρου

stathopoulos550Ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος συμμετείχε μετά από πρόσκληση, στη συνάντηση γνωριμίας της Περιφερειάρχου Αττικής Ρένας Δούρου με τους νυν και τους νεοκλεγέντες Δημάρχους Βόρειου Τομέα Αττικής, την Τρίτη 1/7 στο Παλαιό Δημαρχείο Χαλανδρίου.
Οι βασικοί άξονες της ομιλίας του Γ. Σταθόπουλου στην συνάντηση, πέραν των ευχαριστιών και των ευχών ήταν οι εξής:

α) Η υποβάθμιση και η υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης απαιτεί την ενότητα Δημάρχων, Δημοτικών Συμβουλίων και Περιφέρειας για να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, υπέρ της κοινωνίας και των Δημοτικών δομών.

β) Η Περιφέρεια Αττικής, όπως δήλωσε και η Περιφερειάρχης, οφείλει να είναι αρωγός και έμπρακτος συμπαραστάτης των Δήμων στον αγώνα για την απόκτηση-δημιουργία των κοινωνικών υποδομών των πόλεων μας.

γ) Στην κατεύθυνση αυτή, η απόκτηση ελεύθερων χώρων (ενδεικτικά ανεφέρθη το Κτήμα Ιόλα), η επέκταση του δικτύου ομβρίων (μόλις 13% της Αγ. Παρασκευής διαθέτει σήμερα δίκτυο), οι αναπλάσεις περιοχών και Αθλητικών χώρων (αναφορά στα 22 στρέμματα των Πευκακίων), οι αναπλάσεις οδών (με αναφορά στην οδό Γαρυττού που αφορά και τον Δήμο Χαλανδρίου) και τέλος οι σχολικές υποδομές όπως και νέοι Βρεφονηπιακοί σταθμοί αποτελούν βασικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη η πόλη της Αγ. Παρασκευής.

δ) Τέλος, η αλλαγή μοντέλου συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων με ό,τι αποτελεί τον σύγχρονο τρόπο, δηλ. διαλογή στην πηγή, μείωση όγκου, κομποστοποίηση και διαδημοτικές συνεργασίες δημιουργίας σταθμών μεταφόρτωσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Σημειώνουμε, ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς έθεσε το ζήτημα της Πολεοδομίας που καλύπτει πολλούς Δήμους αλλά «επιβαρύνει» μόνο τον Δήμο μας, όπως και ότι θα παραδώσει στην Περιφερειάρχη μέχρι 31/8 τρεις μελέτες (Νέου Βρεφονηπιακού σταθμού, Δικτύου ομβρίων και για την ανέγερση Δημαρχείου της πόλης).

Το Γραφείο Τύπου
της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Aγίας Παρασκευής»

 
Νεότερη Παλαιότερη