Με τακτική "κοντή" δεν το παίρνεις του Μακρή

makri

Μόνο έκπληξη και δυσαρέσκεια μπορεί να αισθανθεί κανείς με βάση τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τις δηλώσεις Σταθόπουλου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με (τη διαφαινόμενη απώλεια) του "Μακρή" και το 12ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής στον Τσακό. Μια υπόθεση όπου δεν προχώρησε από πλευράς δήμου Αγίας Παρασκευής απολύτως τίποτε, για να δανειστούμε μια φράση του τ. δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου προεκλογικά.

stratis  του Στρατή Μαζίδη

Επιπλέον ας μην ξεχνάμε την άλλη επιστολή ντοκουμέντο της Ενωσης Συλλόγων Γονέων στις 1/12/2013 όταν ανέτρεπε (και εξέθετε) τον απερχόμενο δήμαρχο στο θέμα του Μακρή δίνοντας την εντύπωση πως δεν είχε καμία σχέση και γνώση για το θέμα. Την επιστολή αυτή μπορείτε - ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ - να τη διαβάσετε εδώ.

Η θλίψη γίνεται μεγαλύτερη όταν αντί αυτό το θέμα να συζητηθεί εκείνη τη στιγμή ως έκτακτο προ ημερησίας διάταξης ή να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο από τον ίδιο τον απερχόμενο δήμαρχο καθώς η επιτροπή καταλληλότητας ψήφισε με 3-2 κατά της καταλληλότητας αλλά 5-0 υπέρ της αναγκαιότητας (δίχως να μας πει όμως που στην ευχή μπορεί να χτιστεί όταν δεν υπάρχει άλλος χώρος στην περιοχή), τον είδαμε να καίγεται περισσότερο γιατί δεν προσφωνήθηκε το όνομά του σε ένα τσιμπούσι με μπύρες και σουβλάκια παρά για την τεράστια ήττα της πόλης στο θέμα Μακρή-12ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής.

Ποιες ήταν λοιπόν οι επιπλέον αποκαλύψεις για τις οποίες δεν υπήρξε καμία διάψευση ή αντίλογος;

Πάμε να τις δούμε:

1. Ο απερχόμενος δήμαρχος ουδέποτε επισκέφθηκε τον πρώην ΟΣΚ και νυν Κτιριακές Υποδομές όπως είπε υπάλληλος του ΟΣΚ στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο.

2. Ο Μανώλης Κωνσταντακόπουλος πήγε απροετοίμαστος στη συνεδρίαση, δίχως την απαραίτητη υποστήριξη τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και ντοκουμέντων.

3. Ο ίδιος πρότεινε σε αυτούς που απεκάλυψαν ότι «υπάρχει ενδιαφέρον για του Μακρή» και ήθελαν να ψηφίσουν "όχι" πως μπορούμε να χτίσουμε το 12ο δημοτικό σχολείο μέσα στο 3ο δημοτικό! Όταν αντίθετα θα μπορούσε να χάλασει τον κόσμο και να καλέσει εκείνη τη στιγμή το δήμαρχο να μεταβεί στη συνεδρίαση.

4. Το απλό μέλος της επιτροπής καταλληλότητας, γνώριζε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το χώρο. Από πού γνώριζε; Γιατί γνώριζε;

Σε όλα τα παραπάνω η αντίδραση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης ήταν από αναιμική έως απογοητευτική. Ο Κώστας Κρητικίδης που άλλοτε σθεναρά λάβαινε το λόγο κι εκπροσωπούσε την αξιωματική αντιπολίτευση, δεν το έκανε. Μόνο κάτι μικροδιακοπές. Άραγε αισθάνεται δικαιωμένος για τη συμπεριφορά και την επιλογή του πριν λίγο καιρό βλέποντας μια ακόμη απώλεια για την Αγία Παρασκευή; Μεγάλη απογοήτευση όμως και ο Ανδρέας Γκιζιώτης ο οποίος στο άκουσμα της διαφαινόμενης απώλειας του Μακρή και των παραπάνω αποκαλύψεων έστρεψε τα βέλη της κριτικής του κατα βάση στη μελλοντική δημοτική αρχή και όχι στη νυν / απερχόμενη που φέρει την αποκλειστική ευθύνη καθώς αυτή χειριζόταν και ακόμη χειρίζεται το θέμα.

Επιτρέπεται ο δήμαρχος να μην έχει πάει μια φορά στον ΟΣΚ όταν η πόλη που αναλαμβάνει, έχει διεκδικήσεις και ανοικτά μέτωπα;

Οι διεκδικήσεις της Αγίας Παρασκευής δεν προχώρησαν, τις επισκευές ας μην τις πιάσουμε καλύτερα, τα θεατρικά και τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού στα σχολεία έφτασαν να ξεκινούν πολύ μετά τα Χριστούγεννα και όχι δίχως προβλήματα (πχ πρώτο δημοτικό). Με λίγα λόγια η πόλη δεν επένδυσε στα παιδιά της, δε φρόντισε τα παιδιά της και όταν αδιαφορείς για τα παιδιά αντί να τα έχεις πρώτη προτεραιότητα, καταδικάζεις το μέλλον σου.

Για να επανέλθουμε όμως στο θεμα του Μακρή, πήγαμε στη μάχη απροπόνητοι, αδούλευτοι λες και είχαμε σκοπό να τη χάσουμε όπως θα μπορούσε ένας καχύποπτος να ισχυρίστει και τον οποίο δε θα μπορούσαμε να αντικρούσουμε.

Όσο για την πρόταση Κωνσταντακόπουλου, πού ακριβώς στο 3ο δημοτικό θα ανεγερθεί το 12ο; Θα σηκώσουμε άλλους δύο ορόφους κι επομένως το σχολείο θα θυμίζει πολυκατοικία σε καμία φτωχογειτονιά της Σαϊγκόν; Στο κέντρο του προαύλειου χώρου σαν πυραμίδα της Αιγύπτου; Ή μήπως θα διατηρήσουμε - επεκτείνουμε το όνειδος των προκάτ αιθουσών;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Όπως λέει η Ενωση στην επιστολή της, το 2008 κοινοποιήθηκε η καταλληλότητα από την αρμόδια επιτροπή (που είχε πραγματοποιηθεί ήδη από το 2005), τότε γιατί ξε-εγκρίθηκε;


Όπως φρόντισα να μάθω η καταλληλότητα εγκρίθηκε 5/12/2005 και μόλις το 2011 με το ΦΕΚ 79ΑΑΠ/05.05.11 τροποποιήθηκε το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΟΤ119) και καθόρισε τους όρους και τους περιορισμούς δόμησης, δηλαδή χαρακτηρίστηκε ως χώρος σχολείου.

Τώρα για κάποιο/ους λόγους η καταλληλότητα ξε-εγκρίθηκε διότι βρίσκονται πολύ κοντά το 3ο και 6ο δημοτικό, ωστόσο τα ίδια σχολεία βρίσκονταν εκεί και το 2005, τι άλλαξε; Κι έχει καμιά σχέση η ξε-έγκριση με τις αναφορές περί ενδιαφέροντος για το χώρο; Ποιος ενδιαφέρεται; Και για τι ενδιαφέρεται;

Μάλιστα έφτασαν στα αυτιά μου από αξιόπιστες πηγές πληροφορίες ότι εθεάθησαν κάποιοι να ανοίγουν του Μακρή και να μπαίνουν να μετρήσουν. Αληθεύει; Κι αν ναι, ποιοι ήταν; Τι μέτρησαν; Γιατί το μέτρησαν;

Όμως αναρωτιέται κανείς. Τι έκανε ο δήμος Αγίας Παρασκευής για το θέμα αυτά τα 3 1/2 χρόνια και όταν μάλιστα από το Μάιο του 2011 είχε εκδοθεί το αντίστοιχο ΦΕΚ; Δυστυχώς η επιστολή της Ενωσης δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών.

Μια τεραστίων διαστάσεων διαφαινόμενη ήττα αμαχητί, με έλλειψη ενημέρωσης και πληροφοριών για τα περί ενδιαφέροντων και καμία θέση ή άποψη από ανθρώπους που ακόμη έχουν θεσμικό ρόλο.

Τελικά ενδιαφέρει κανέναν αυτό ή μόνο τα σουβλάκια (για ορισμένους) και οι ιδεολογικο-πολιτικές ζήλειες (για κάποιους άλλους) έχουν αξία στην πόλη;

Αλλά τι να λέμε τώρα καλοκαιριάτικα ε; Ποια σχολεία; Πάμε για μπάνιο καλύτερα!

 

 
Νεότερη Παλαιότερη