Όταν η γλώσσα τρέχει γρηγορότερα από το μυαλό…

bipbip-coyote

Ενημερωθήκαμε ότι κυκλοφόρησε η κάτωθι γραπτή δήλωση του προέδρου του ΣΕΡΔΑΠ (Σωματείο Εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο Αγίας Παρασκευής) όπου δυσφημεί άνευ λόγου την ιστοσελίδα μας, με τον οποίο επικοινωνήσαμε γραπτώς για να μας επιβεβαιώσει ότι πράγματι την απέστειλε.

Λέει λοιπόν ο πρόεδρος σε επιστολή του προς το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά:

Δήμαρχε θα δώσει το Σωματείο της καθαριότητας από τη συνδρομή των μελών για να αγοράσει μάσκες και γάντια ειδικά για να καθαρίσουμε στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, γιατί δεν μπορεί ο Δήμος να μας τα αποδώσει ακόμα λόγω διαφόρων προβλημάτων των προμηθευτών και θα μας τα επιστρέψει με ένα τρόπο χορηγίας. Και θα βγει ο καθένας που έχει μια φυλλάδα ή ένα σαιτ όπως το guide και θα γράφει διάφορες ανακρίβειες και θέλει αυτός να λέγεται δημοσιογράφος!» Δημήτρης Σκαρλάτος

Η απάντησή μας θα είναι όσο το δυνατόν πιο λιτή και περιεκτική διότι δεν θέλουμε να έρθουμε σε προσωπική αντιπαράθεση και να δώσουμε συνέχεια.

Το θέμα στο οποίο αναφέρεται ο κύριος Σκαρλάτος και συζητήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. - μεταξύ άλλων - είναι και το πρόβλημα που προέκυψε για τους εργαζομένους του δήμου στον τομέα της καθαριότητας και την προμήθεια υλικών προστασίας που είναι απαραίτητα στην εργασία τους τόσο  για την υγεία όσο και για την ασφάλειά τους.

Όμως για να τα διαχωρίσουμε και για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις:

Επί του θέματος, η ιστοσελίδα μας δεν έκανε καμμία αναφορά μέσω της αρθρογραφία της και δοθείσης της ευκαιρίας, συμφωνούμε για την ΑΜΕΣΗ επίλυσή του.

Όμως ο κύριος Σκαρλάτος απέδωσε αδίκως χαρακτηρισμούς στην ιστοσελίδα μας όπου πιθανόν για να μας "προλάβει" δημιουργώντας κλίμα εκ των προτέρων, μίλησε για ανακρίβειες που... ΘΑ γράψουμε, εννοώντας προφανώς τον τρόπο και την διαδικασία που θα πρέπει τώρα να ακολουθηθεί -μεταξύ δήμου και σωματείου - ως προς την προμήθεια των συγκεκριμένων υλικών προστασίας των εργαζομένων μιας και μέχρι στιγμής δεν προχώρησε η διαδικασία από το δήμο, διαφορετικά δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Συνεπώς, γνωρίζει ήδη ότι ο τρόπος για να επιλυθεί το ζήτημα είναι  προβληματικός.

Μόνος του όμως έχει γράψει  απευθυνόμενος στο δήμαρχο:

...θα δώσει το Σωματείο της καθαριότητας από τη συνδρομή των μελών για να αγοράσει μάσκες και γάντια ειδικά για να καθαρίσουμε στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, γιατί δεν μπορεί ο Δήμος να μας τα αποδώσει ακόμα λόγω διαφόρων προβλημάτων των προμηθευτών και θα μας τα επιστρέψει με ένα τρόπο χορηγίας.

Και ρωτάμε τώρα εμείς, άραγε με την παραπάνω φράση τί συνειρμούς μπορεί ο καθένας να κάνει;


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Για την ιστορία:


Για θέματα του παρελθόντος τα οποία έθιξαν τον πρόεδρο του Σωματείου και μάλλον μας το κρατάει ακόμη και γι' αυτό μας επιτέθηκε σήμερα παραθέτουμε τα link:

11/5/2013 – Αληθεύει; Επιχορήγηση € 10.000,00 για αγορά εν πολλοίς αμνών; (ενεργό link)




Ακούστηκε και δεν το υιοθετούμε πως η επιχορήγηση των 10.000,00 ευρώ του Δήμου Αγίας Παρασκευής προς το ΣΕΡΔΑΠ κάλυψε εν πολλοίς μια εθιμική κίνηση για την αγορά ενός αμνού ανά εργαζόμενο.

Με δεδομένο ότι στην καθαριότητα απασχολούνται περί τα 100 άτομα και μια μέση χαμηλή τιμή € 7,00 το κιλό προκύπτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο.

Αληθεύει;

Όταν λίγες ημέρες μετά ο απερχόμενος δήμαρχος επιτέθηκε σε αρθρογράφο μας, η ανεξάρτητη σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Ελένη Δάβαρη μας είχε επιβεβαιώσει ότι είθισται τα χρήματα αυτά να δίνονται για αρνιά!

Τυχαίο τελικά ότι,  εκείνη η επιδότηση μετά το δημοσίευμα κόλλησε και δόθηκε το Νοέμβριο του 2013 οπότε σε σχετικό εμπρηστικό σχόλιο του απερχόμενου δημάρχου, πήρε το λόγο η κα Δαβάρη και επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ; Ότι δηλαδή είθισται να αγοράζονται αρνιά;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΦΥΛΛΑΔΙΣΜΟΣ ‘Η Ο ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ;

Εκείνη την περίοδο που επικοινώνησε το σωματείο μαζί μας τηλεφωνικά για να μας πει ότι δεν έλαβε χρήματα και να μας ψέξει, του απαντήσαμε ότι εμείς πατάμε πάνω στα έγγραφα και τις αποφάσεις. Εν προκειμένω υπήρχε απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τα € 10.000,00 που μετά το ντόρο δεν εφαρμόστηκε όπως προέκυψε και ακολούθησε νέα τον περασμένο Νοέμβριο.

Τους είχαμε δε, εξηγήσει ότι είμαστε μαζί τους, να μας στείλουν ότι επιθυμούν, αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να εκφέρουμε άποψη για τις επιχορηγήσεις. Άλλωστε δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν είμαστε εμείς η διοίκηση του δήμου.

 

27/03/2014 – Δεύτερη επιχορήγηση € 10.000,00 μέσα σε λίγο καιρό στο ίδιο συνδικαλιστικό σωματείο (ενεργό link)


Επιχορήγηση ύψους € 10.000,00 προς το ΣΕΡΔΑΠ εγκρίθηκε στο προτελευταίο δημοτικό συμβούλιο με μειοψηφίσαντα τον κο Γκιζιώτη.

Αίσθηση προκάλεσε η ανάγνωση του αιτήματος του Σωματείου καθώς αιτείται την επιχορήγηση για πολιτιστική δράση και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του φορέα!

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ίδιο Σωματείο επιχορηγήθηκε το Νοέμβριο του 2013 πάλι με το ποσό των € 10.000,00 ενώ πριν ένα λίγο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε αποκριάτικο χορό σε γνωστό κέντρο της Παιανίας με πλούσια δώρα και extra happening oriental χορεύτριες.

Άραγε θα το εγκρίνει ο επίτροπος;

 


Το παραπάνω εξελήφθη ως ΦΥΛΛΑΔΙΣΜΟΣ από τον πρόεδρο του Σωματείου, δηλαδή κατά το συγκεκριμένο εργαζόμενο της καθαριότητας, οι αποφάσεις της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και οι ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ που διάβασε ο δήμαρχος είναι κιτρινισμός.

Μήπως το αναγνωστικό κοινό και ο προκαλών άνευ λόγου θέλει ένα ακόμη ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ;

ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Δημοτικό Συμβούλιο – 9η Συνεδρίαση – 17/3

Διαβάζει η αντιπρόεδρος Αννα Γάκη (και δεν πατάει την κοιλιά της) για την επιχορήση των € 10.000,00 την ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Σωματείου.

Επαναλαμβάνουμε, την ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Σωματείου. :

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος. Διαβάζω. Επιχορήγηση. Παρακαλούμε όπως επιχορηγήσετε στο Σύλλογό μας με το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 202 παράγραφος 1 του νόμου 366.3/2006. Το παραπάνω ποσό θα διατεθεί για κοινωνικές πολιτιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων στους δύσκολους αυτούς καιρούς. Ο Πρόεδρος. Ημερομηνία είναι 14/2. Το κατεπείγον ομόφωνα; Και επί της ουσίας ομόφωνα ή να συζητηθεί; Ερωτήσεις. Ο κ. Γκιζιώτης.


Πολιτιστικές δραστηριότητες. Δεν το λέμε εμείς. Το αίτημα το λέει και λίγο καιρό πριν είχε πραγματοποιηθεί ο χορός του Σωματείου με οριεντάλ χορεύτριες και πλούσια δώρα.


Ας δούμε όμως και τι απαντούσε ο κομμουνιστής Ανδρέας Γκιζιώτης σε εκείνη τη συνεδρίαση:


ΓΚΙΖΙΩΤΗΣ: Κατ’ αρχάς μία τυπική. Εδώ το έγγραφο που κρατώ στα χέρια μου, η εισήγηση δηλαδή, λέει στην προτελευταία παράγραφο: «σύμφωνα με την παραπάνω διάταξη, η επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων Αγίας Παρασκευής θεωρώ ότι είναι δυνατή και νόμιμη. Κατόπιν των ανωτέρω…», να διαπιστωθεί τουλάχιστον για να μην γυρίσει στο τυπικό της πίσω, έτσι; Έτσι γράφει εδώ πέρα. Τι να κάνουμε; Έτσι; Λοιπόν, «κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ για την έγκριση επιχορήγησης όπως παρακάτω αναφέρεται». Το «όπως» δεν λέει βέβαια, λέει το ποσό μόνο. Δεν λέει το θέμα. Στην ουσία τώρα. Επειδή θα είναι η δεύτερη φορά, έχω ξαναψηφίσει κατά στο θέμα, θεωρώ το εξής, συνάδελφοι: δεν έχει σημασία ότι είναι δημοτική αρχή. Είναι εργοδότης. Εγώ δεν συμφωνώ ποτέ τα σωματεία να ζητάνε από τον εργοδότη τους οικονομική ενίσχυση. Είναι θέμα ηθικό, είναι θέμα πολιτικό. Για οποιονδήποτε λόγο. Γι’ αυτό το θεωρώ σαν πολιτικό ζήτημα και δεν το ψηφίζω εγώ.


Θα εξηγήσουμε όμως στον πρόεδρο του Σωματείου και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:


1. Οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τα έγγραφα και οι εισηγήσεις δεν είναι απόψεις προσωπικές. Ας το καταλάβουν κάποιοι καμιά φορά διότι εκτίθενται.


2. Σαφέστατα στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων ως προς το πως θα μπορέσουν καλύτερα και με ασφάλεια να κάνουν τη δουλειά τους και με τους οποίους άλλωστε δε μας χωρίζει τίποτε. Είναι προφανές ότι υπάρχουν προβλήματα και ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας και είναι σημαντικό τα προβλήματα των εργαζομένων να επιλυθούν ΑΜΕΣΑ.


Η διαφορά μας είναι μόνο με έναν που ερμηνεύει τα πράγματα κατά το δοκούν.


Ας μας επιτρέψει πάρα ταύτα όμως, να διατηρήσουμε το δικαίωμα μας να εκφέρουμε την άποψή μας (είτε του αρέσει, είτε όχι) πως δεν μας αρέσει να επιχορηγούμε τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις και ΟΧΙ τα θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας, προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων!


Νεότερη Παλαιότερη