Όταν οι πολίτες αποφασίζουν να αναλάβουν δράση

amea5

Της Αγγελικής Παρασίδουgaidaros

Μετά τη δημιουργία ομάδων δράσης που δημιουργήθηκαν από ενεργούς πολίτες ως ένδειξη διαμαρτυρίας σε όσους οδηγούς παρκάρουν παράνομα δυσχεραίνοντας την προσβασιμότητα των πεζών στα πεζοδρόμια και την τοποθέτηση του σχετικού αυτοκόλλητου “Είμαι γάϊδαρος” μία νέα μορφή διαμαρτυρίας φαίνεται πως κάνει την εμφάνισή της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Έναν πρωτότυπο τρόπο εμπνεύστηκαν κάποιοι πολίτες στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν ή να “επιπλήξουν” όσους τολμούν ( και εξακολουθούν) με περισσό θράσος να παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στις ράμπες και κατ' επέκταση στους ΑμεΑ.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, πρόκειται για μια ασυνήθιστη μορφή γραπτής “επίπληξης” επάνω στα επίμαχα σημεία του πεζοδρομίου. Με τον τρόπο αυτό περνούν το μήνυμά τους απευθείας στον ενδιαφερόμενο και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις και μεσάζοντες (πολιτεία, αστυνομία).

Αποδέκτες μάλιστα των μηνυμάτων δεν είναι μόνο οι παραβάτες που κατά βάση παρκάρουν παράνομα μπροστά ή πάνω στα πεζοδρόμια  αλλά και η ίδια η πολιτεία στην οποία υποδεικνύονται οι ελλείψεις και οι κακοτεχνίες.

amea2


amea3


amea4


amea5


πηγή φωτο: parallaximag.gr

Νεότερη Παλαιότερη