Υπάρχει ακόμη πολύ δηλητήριο να στάξει...

Venom

Χθες πρέπει να αισθάνθηκαν πολύ άσχημα όσοι επέλεξαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε πρόκειται για ορισμένες δεκάδες εργαζομένων του δήμου Αγίας Παρασκευής που είχαν φυσικά το δικό τους καημό είτε για τους 22 θεατές που επέλεξαν τη ζωντανή αναμετάδοση (ο Θεός να την κάνει αναμετάδοση με τα άπειρα παγώματα).

του Στρατή Μαζίδη

Όταν ματαιωνόταν η συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης, πέρα από τους προβληματισμούς για τη λειτουργία των θεσμών στην πόλη, αρκετοί σκεφθήκαμε πως τουλάχιστον η μεσολάβηση μιας ακόμη εβδομάδας από τις εκλογές, θα βοηθούσε στο να μη γίνουμε μάρτυρες ακραίων συμπεριφορών. Μάταια...

Για άλλη μια φορά τα ίδια. Ο δήμαρχος έσταξε δηλητήριο και το λυπηρό είναι πως έχει ακόμη μπόλικο μέσα του. Μπορεί να μη βρήκε τίποτε να απαντήσει για άλλη μια πυρκαγιά που ξέσπασε στην πόλη για την οποία χρωστάμε χάρη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μπορεί ακόμη να περιμένουμε την απάντηση στο ερώτημα του κου Σταθόπουλου γιατί δεν ήρθε το θέμα των σχολικών επιτροπών όπου με βάση την ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων, αγνοούνται μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και για τη θητεία Ζορμπά δεν υπάρχει οικονομικός απολογισμός για αυτές αλλά είχε χρόνο / διάθεση για πολιτικές αναλύσεις.

Δεν αξίζει να πει κανείς περισσότερα. Είναι πολύ ανησυχητικό να μην αναγνωρίζει κανείς την ήττα του και να αρνείται να αποδεχθεί ότι καμιά οικογένεια, καμιά Χρυσή Αυγή (που όλοι επίσης πολύ καλά ξέρουμε τι ψήφισε και που υπήρχαν υποψήφιοι φιλικοί σε αυτή) δεν ευθύνονται αλλά καθαρά και ξάστερα οι δικές του επιλογές. Από την αρχή της θητείας μέχρι του να καταδιώκει διαρκώς το Γιαννακόπουλο τις τελευταίες ημέρες για να χτυπήσει παλαμάκια, όταν επί χρόνια τον έλουζε και τον λασπολογούσε. Κι ο τελευταίος, έξυπνος πολιτικά, τον έσυρε σε δήλωση πολιτικής μετανοίας λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Αυτό που αξίζει κανείς να αναφερθεί, είναι στα στελέχη του, με εξαίρεση δύο χαριτωμένες παρουσίες που έλεγαν τα δικά τους και που αυτά πυροδότησαν, τυχαία ή όχι, το κλίμα, είναι να απορεί κανείς με τη στάση τους. Επικροτούν αυτά τα φαινόμενα; Τα ανέχονται; Ακόμη και τώρα δεν τολμούν να εκφέρουν την άποψή τους; Ή θεωρούν πως αυτές οι πρακτικές, δεν έχουν επιπτώσεις και στους ίδιους; Αν έχουν τέτοια άποψη, πλανώνται. Ο ρόλος της Μαρίας της σιωπής, δεν είναι πάντα η λύση κι ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...

Δηλητήριο έσταξαν κι άλλοι χθες που είναι δικαιολογημένοι μέχρι ενός σημείου όμως επειδή απέρχονται. Δε νομίζω ότι είναι τιμητικό να γκαρίζει κανείς και να προσβάλλει όλο τον κόσμο ως δημόσιος κατήγορος, την ώρα που η δική του παράταξη διαφοροποιήθηκε εμφανώς από την κομματική γραμμή, εκφράστηκε με τέσσερις ημέρες καθυστέρηση και ακόμη και οι τυφλοί έβλεπαν που έκλεινε το μάτι.

Ούτε κάποιοι άλλοι που μέχρι πρότινος έκαναν πως και τι για να εισχωρήσουν σε κάποιους χώρους, αλλά τελικά δεν έγιναν αποδεκτοί, και πολύ σωστά κατά την άποψή μου διότι δεν μπορείς να διαγράφεις το παρελθόν και όσα έγιναν και δεν έγιναν το 2010, τώρα να κατηγορούν τα...συμφέροντα.

Επίσης η κα Μπράμη όφειλε να ελέγξει και να σταματήσει την εκτροπή στο ξεκίνημά της. Δυστυχώς ήταν περισσότερο θεατής.

Ευτυχώς για την πόλη, ο νέος δήμαρχος δεν παρασύρθηκε σε ακρότητες και επανέλαβε ουσιαστικά τα όσα είχε πει στην ομιλία του το βράδυ της δεύτερης Κυριακής. Ο κος Σταθόπουλος ως μαιευτήρας κάνει κάτι πολύ απλό. Περιμένει τη γέννα στις 1/9 όπου τότε η συντριπτική πλειοψήφια όσων τώρα πολιτεύονται όπως πολιτεύονται, απλά δε θα υπάρχει με μόνη εξαίρεση το Βασίλη Ζορμπά. Κι αυτός όμως είδε από χθες ένα στέλεχός του να διαφοροποιείται εμφανώς στο θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων προϊδεάζοντας για τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς που έρχονται.

Οφελημένος επίσης και ο κος Γιαννακόπουλος ο οποίος ξέρει ότι έγιναν πολλά και σημαντικά λάθη, τουλάχιστον με την ανοχή του, τη δεύτερη εβδομάδα. Χθες όμως απέφυγε τις "μπανανόφλουδες" του κου Καζάκου και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αρνούμενος αυτή τη ρητορική μίσους και αντιπροτάσσοντας ένα κλίμα συνεργασίας προς όφελος της πόλης.

Επειδή λογικά θα έχουμε ακόμη 1-2 συνεδριάσεις, καλό θα είναι να εφοδιαστούμε με αντίδοτο. Κρίμα πάντως. Κάποιοι μπορούσαν καλύτερα.

 
Νεότερη Παλαιότερη