Όχι πολύ μακριά από την Αγία Παρασκευή, το Σινεμά είναι δωρεάν. Ακούει κανείς;

therina

Σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο φιλοδοξεί να μετατρέψει την πόλη, για τέταρτη χρονιά, το Athens Open Air Film Festival. Μεγάλες πρεμιέρες, σπάνια κλασικά αριστουργήματα, διαμαντάκια του ελληνικού κινηματογράφου και πρωτότυπες μουσικές εκδηλώσεις συμπληρώνουν το… ρόστερ του φεστιβάλ.

Από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο, οι πιο όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των γύρω περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής, συνδυάζοντας την ομορφιά του αστικού τοπίου με πάνω από 20 αριστουργήματα της έβδομης τέχνης.

Ο πεζόδρομος της Δ. Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά από τα μέρη της πόλης που συγκαταλέγονται στους προορισμούς του φεστιβάλ. Από τους χώρους προβολών δε θα μπορούσαν να λείψουν και μερικοί από τους ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους της Αττικής που φέτος αυξάνονται σε αριθμό και περιοχές. Κλασικοί και αγαπημένοι κινηματογράφοι όπως το Σινέ Θησείο, το Σινέ Ψυρρή, το Σινέ Ελληνίς, η Δεξαμενή, αλλά και ένα από τα νεότερα θερινά της πόλης, το Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, συμμετέχουν στο τέταρτο Athens Open Air Film Festival.

in2life.gr
Νεότερη Παλαιότερη