Σινέ Θανάσης Βέγγος. Υπάρχει λύση, αλλά είναι για δυνατούς λύτες. Της Κατερίνας Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση

katerina  Κι έτσι απλά, όλη αυτή η ζωηρή κίνηση τα καλοκαιρινά αγιοπαρασκευγιώτικα βράδια, εκεί στην οδό Νεαπόλεως στην αυλή του 2ου Γυμνάσιου στα πόδια του Υμηττού, ξάφνου, μοιάζει χθες και παρελθόν.

Τα μεγάλου μήκους πήγαινε-έλα και οι σινεφίλ καλοκαιρινές βόλτες, θα ψάξουν να βρουν άλλον τόπο συνάντησης και η μεγάλη οθόνη του δημοτικού μας κινηματογράφου θα σωπάσει και μαζί μ' αυτήν θα σωπάσουν και οι νύχτες μας.

Αυτές ήταν δυο τρεις σύντομες σκέψεις μου, όταν έμαθα την εύκολη και ίσως επιπόλαιη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου μας, για το κλείσιμο του Σινέ Θανάσης Βέγγος.

Κι όμως αγαπητέ συνδημότη και, ακόμη, δήμαρχε Βασίλη Ζορμπά.

Υπάρχει λύση! Μια λύση για δυνατούς λύτες.

cine_sxoleioΚάποιες πλατείες στην πόλη μας θα έπαιρναν ζωή, αν παρακάμπτοντας τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις μετεκλογικές πικρίες, φιλοξενούσαν τις προβολές του θερινού τοπικού κινηματογράφου μας, έστω για το φετινό καλοκαίρι.

Ναι! Στο Κοντόπευκο στα Πευκάκια και στον Τσακό, υπάρχουν φιλόξενες πλατείες και διαθέσιμοι χώροι, όπου, με γρήγορες έξυπνες κατασκευές, θα υπήρχε και η λύση για το ξαφνικό πρόβλημα λειτουργίας του κινηματογράφου, αλλά και η αρχή για κάτι καινούργιο, τόσο στις κάτω γειτονιές που έχουν ανάγκη από αναζωογόνηση, όσο και στον Τσακό που είναι μακρυά από το κέντρο της πόλης.

Όσο για το κέρδος, θα ήταν μεγάλο για το Δήμο μας και τους δημότες του.

Δεν εννοώ, φυσικά, το οικονομικό κέρδος, αλλά αυτό που απορρέει από το χαμόγελο και τη ζωντάνια των γειτονιών μας, που τα δικαιούμαστε όλοι.

Όλα αυτά δεν ακούγονται απλά, είναι απλά.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ουσιαστικές αποφάσεις, δυναμικές λύσεις, πολλή τόλμη και διάθεση προσφοράς το πρόβλημα θα είχε, έστω προσωρινά, ξεπεραστεί. Οι προβολές θα συνεχίζονταν όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια και ο απερχόμενος δήμαρχος θα έδειχνε πως δυνατότερη και από την πίκρα των χαμένων εκλογών, είναι η χαρά της επίλυσης των προβλημάτων της πόλης μας και της κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς.
Νεότερη Παλαιότερη