Κακόγουστη βιντεοταινία του 80 μας θύμισε η χθεσινή συζήτηση για το Σινέ Σχολείο

80s_movie11

Καταρχήν να συγχαρώ τους 7 ηρωικούς θεατές (ο όγδοος ήταν ο υπογράφων) που κάθισαν έως αρκετά μετά τα μεσάνυχτα να παρακαλουθήσουν ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

του Στρατή Μαζίδη

Είναι πραγματικά τεράστια επιτυχία 7 στους 100.000 δημότες να ενδιαφέρονται για τα της πόλης. Τόσο τεράστια όσο και η χθεσινή κακόγουστη βιντεοταινία - συζήτηση για το Σινέ Σχολείο σε σενάριο - σκηνοθεσία Βασίλη Ζορμπά που είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τόσο πολύ θλίβεται με την εξέλιξη της μη λειτουργίας του κινηματογράφου ώστε εκτός από το γεγονός ότι δεν τους ξέφυγε μια έστω ανθρώπινη κουβέντα, να προτείνει τη «μεγάλη λύση». Να λειτουργήσει τον κινηματογράφο η Ενωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Και γιατί να τον λειτουργήσει η Ενωση Γονέων και όχι πχ ο Σύλλογος του Αη Γιάννη;  Ή γιατί να μην το κάνει η ΕΝΕΒΑΠ; Ή ο Β ή ο Χ;

Με το ίδιο σκεπτικό, όποιος εφαρμόζει το νόμο, θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο διαπόμπευσης σε αυτή την πόλη. Ευελπιστούμε όχι για πολύ ακόμη.

Βέβαια η Ενωση εκ του νόμου δε δύναται και να ήθελε όταν τρία χρόνια υβρίζεται, να μετατραπεί σε αιθουσάρχη.

Ο απερχόμενος δήμαρχος κατήλθε με τη συμβουλή μιας πρότασης που θεωρητικά κατ' αυτόν θα τον έφερνε από πάνω. Ελάτε, κάντε ότι θέλετε και θα σας καλύψω τα έξοδα (κι ας μην είμαι εγώ δήμαρχος από 1/9/14) μόνο που δεν έψαξε το αν μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν τον ενδιέφερε, νομίζω, πραγματικά να ανοίξει ο κινηματογράφος. Τουλάχιστον από τις 25/5 και μετά. Άλλωστε οι κινήσεις του ή καλύτερα οι μη κινήσεις του σε αυτή την κατεύθυνση δείχνουν.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο Ανδρέας Γκιζιώτης κάθισαν και το πάλεψαν μέχρι το τέλος προτείνοντας λύσεις και ζητώντας να αποτραπεί η δυσμενής εξέλιξη.

Ωστόσο όταν η πόλη δεν ενδιαφέρεται παρά την τεχνολογική δυνατότητα να παρακολουθεί από το σπίτι και με τουλάχιστον το μισό δημοτικό συμβούλιο να έχει αποχωρήσει νωρίς νωρίς, τι μπορεί να περιμένει κανείς; Για παράδειγμα ενώ ξέρουμε τι λέει ο Ζορμπάς, γνωρίζουμε τις θέσεις του Σταθόπουλου, ακούσαμε τον Γκιζιώτη, ακόμη δεν ξέρουμε ποια είναι η άποψη της παράταξης Γιαννακόπουλου που επιβάλλεται πλέον να ακουστεί όταν χθες υπήρξαν και αιχμούλες για τα έξοδα του κινηματογράφου από αυτούς που πριν τη Β' Κυριακή εκθείαζαν τους προκατόχους τους.

Σε μια κακόγουστη λοιπόν ταινία, μην περιμένετε καλό φινάλε.

Αξίζει τέλος να αναφερθούν δύο ακόμη σημεία. Το πρώτο η εκ νέου πολεμική εναντίον του νεοεκλεγέντος δημάρχου που βγήκε πάνω στη συζήτηση για το σινεμά και η αναφορά στη Χρυσή Αυγή και τοπικά μέσα. Εγώ δε γνωρίζω αν και αυτή τη φορά αναφερόταν ο Ζορμπάς στο παρόν μέσο διότι την προηγούμενη φορά πήρε την απάντηση που του έπρεπε. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως υποψήφιος δήμαρχος συνεργάστηκε προεκλογικά στα ηλεκτρονικά με επαγγελματία αν όχι χρυσαυγίτη, τουλάχιστον φανατικό προωθητή των θέσεων της ΧΑ. Τα print screens από ότι ξέρω υπάρχουν και έχουν φτάσει και στην ιστοσελίδα εξ όσων γνωρίζω. Οπότε ο πολιτικός φαρισαϊσμός περιττεύει. Άλλωστε είναι γνωστό ποιοι συμπεριφέρονται ως χρυσαυγίτες και ποιοι είχαν ακροδεξιά στοιχεία στο ψηφοδέλτιό τους.

Το δεύτερο η παρέμβαση του Γιάννη Λογοθέτη που προέτρεψε το δήμαρχο να συναιτισθεί και να μην κάνει σαν κουτάβι που κλαψουρίζει ζητώντας να σταθεί στο ύψος του και αφιερώνοντάς του το ποίημα "Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον".

Σαν κακό σινεμά...
Νεότερη Παλαιότερη