Απαντητική επιστολή στο σύλλογο του 2ου Γυμνασίου

cine_sxoleioΑπαντητική Επιστολή του κ. Γεωργίου Μιτάκη


Μέλους του Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής


Προς τα μέλη του Δ.Σ.


Του 2ου Γυμνασίου Αγ.Παρασκευής


Αγαπητά, μέλη του Δ.Σ.


Γνωρίζετε πολύ καλά την εκτίμηση και στήριξη μου, στα πρόσωπα σας, κυρίως για την εντατική και αποτελεσματική εργατικότητα σας, ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων μας, στο 2ο Γυμνάσιο.


Γνωρίζω την προσωπική θέση σας, για το θέμα της χρήσης του σχολικού χώρου από το cine-σχολείο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτή, όπως δεν έχω και με οποιαδήποτε άλλη άποψη, για τον τρόπο λειτουργίας του cine-σχολείου. Σαφώς, για το ίδιο θέμα, υπάρχουν και άλλες απόψεις.


Όμως, από το να είναι κλειστό το cine-σχολείο προτιμώ να είναι ανοιχτό και ας μην συμφωνώ με τον τρόπο λειτουργίας του και νομίζω, όπως ορθώς αναφέρεται και στην επιστολή σας, ότι και εσείς ποτέ δεν είπατε να κλείσει το cine-σχολείο. Την άποψη σας, πάντα, εκφράζατε για τον τρόπο λειτουργίας του και καλά κάνατε.


Ούτε βεβαίως πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση των Γονέων θα έπαιρνε ποτέ απόφαση να κλείσει το cine-σχολείο, αν έμπαινε τέτοιο θέμα. Αλλοίμονο, το θεσμό αυτό τον έχουμε αγκαλιάσει όλοι μας, εδώ και πολλά χρόνια.


Σε κάθε περίπτωση όμως, για το ποια πρακτική λειτουργίας του cine-σχολείου, θεωρείται πιο αποτελεσματική, την ευθύνη να την επιλέξει, την έχει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή και Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Για το βίαιο κλείσιμο του cine-σχολείου, την αποκλειστική ευθύνη, την έχει ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τις διαφορετικές απόψεις, ούτε από διαδικαστικού τύπου θέματα, ούτε βέβαια να παραιτείται των υποχρεώσεων του, επειδή έχασε την μάχη για την ανανέωση της θητείας του.


Αυτό εξέφρασα με την επιστολή μου προς τον ίδιο και επίσης, ρητά, του εξέφρασα την άποψη ότι δεν είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτή άλλωστε είναι η πεμπτουσία της δημοκρατικής συνείδησης μας. Η Ένωση Γονέων και οι εκπρόσωποι της, στην ΔΕΠ, έχουν την άποψη τους και καλά κάνουν και την έχουν. Αυτός όμως δεν λόγος για να κλείσει το cine-σχολείο.


Η Δημοτική Αρχή του κ. Ζορμπά, γνώριζε προ ετών αυτές τις απόψεις και βέβαια υπήρχαν λύσεις που θα μπορούσε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο και σήμερα το cine-σχολείο να ήταν ανοιχτό.


Δεν νομίζω ότι κανείς ωφελείται από το κλειστό cine-σχολείο, δεν νομίζω επίσης ότι οι διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα το “κλειστό cine-σχολείο” και αυτός είναι και ο λόγος που η ανοιχτή επιστολή, του κ. Ζορμπά, προκάλεσε την απάντηση μου.


Με εκτίμηση


και πάντα μαζί στους κοινούς μας στόχους, για τους οποίους οι διαφορετικές απόψεις, είναι συνυφασμένες με την αναζήτηση του καλύτερου αποτελέσματος.


Γ.Μιτάκης

Νεότερη Παλαιότερη