Μεγάλη συναυλία την Πέμπτη 26/6 από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: ΚΕΘΕΑ, Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, στις 19:00




Το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ διοργανώνει μεγάλη συναυλία στις 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, με σύνθημα: Η ΔΥΝΑΜΗ Ν’ ΑΛΛΑΖΕΙΣ. Το πρόγραμμα απεξάρτησης «αλλάζει» το Πεδίον του Άρεως για μια μέρα μετατρέποντάς το σε χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας. Με στόχο την ενημέρωση για τα ναρκωτικά, θα στείλει μήνυμα ενάντια στις προκαταλήψεις και το στιγματισμό που κρατούν τους εξαρτημένους στο περιθώριο.

 

Η υλοποίηση της ιδέας της συναυλίας πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και της Κατερίνας Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση.

Στο σημείο αυτό αξίζει να γίνει αναφορά στην εμπνεύστρια της διοργάνωσης της συναυλίας που δεν είναι άλλη από την συνδημότισσά μας Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση, πρώην δημοτική σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αγίας Παρασκευής.

Για όσους την γνωρίζουν, είναι γνωστή η μαχόμενη ευαισθησία της τόσο για θέματα που αφορούν τον άνθρωπο, όσο και για θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό και τις Τέχνες. Ο συνδυασμός δε και των δύο είναι το οξυγόνο της και αποτελεί την κινητήρια δύναμή της!

Η Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου-Φλατσούση για όσους συνεργάζονται μαζί της, είναι μία μόνιμη πηγή έμπνευσης, δοτικότητας και ενέργειας. Ανατρεπτική και αποφασιστική δεν γνωρίζεις ποτέ μέχρι που θα φτάσεις μαζί της. Ομως στο τέλος καταλαβαίνεις πως υπήρξες τυχερός που οι συγκυρίες τη φέρανε στο δρόμο σου.

Τα ίδια συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας ευχόμαστε να νιώσουν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ  προς τιμή των οποίων διοργανώθηκε αυτή η μεγάλη συναυλία. Ας τους στηρίξουμε!

Χορηγός επικοινωνίας:  AgiaParaskevi-Guide.gr & το Freepen.gr


Κεθεα

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε συνεχείς, ενδιαφέρουσες δράσεις από τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι τις 7:00 το απόγευμα που θα ξεκινήσει η συναυλία:

• Παρουσίαση του βιβλίου «Μαγειρικές… εντός», που περιλαμβάνει συνταγές των μελών του από όλες τις Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και εκδόθηκε με την καθοδήγηση του Ηλία Μαμαλάκη

• Συμμετέχουν με βαρέλια, μέλη του Κέντρου Υποδοχής του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με την εκπαίδευση και την καθοδήγηση του κρουστού Νίκου Τουλιάτου. 

• Τα βαρέλια είναι ζωγραφισμένα από τα μέλη του Κέντρου Υποδοχής του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με την επιμέλεια του δημιουργού κόμικς, και γραφίστα Δημήτρη Βιτάλη.

• Εικαστική έκθεση «Κοινότητες στη φυλακή: Παράθυρο στην κοινωνία» με έργα των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, την οποία επιμελήθηκε ο εικαστικός Μανώλης Χάρος.


• Δρώμενο από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του Κέντρου Υποδοχής του προγράμματος, εμπνευσμένο από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη «αυτό το αστέρι είναι για όλους μας»



• Έκθεση φωτογραφίας από τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών



• Παρουσίαση όλων των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με προβολή video με τη συνεργασία του Ηλία Χατζηχριστοδούλου από το Athens Video Art Festival.



Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα για την ενημέρωση του κοινού, ενώ η ομάδα street work ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης στους χρήστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.


 


"Η δύναμη ν' αλλάΖΕΙΣ" Πεδίον του Άρεως 26 Ιουνίου 2014

Το μουσικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει με τη σειρά εμφάνισης των καλλιτεχνών είναι το εξής:

7:00μ.μ. Encardia

7:25μ.μ. Belleville

7:50μ.μ. Μπάντα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ


8:05μ.μ. Νίκος Τουλιάτος με τα μέλη του Κέντρου Υποδοχής του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ



8:20μ.μ. Χάικ Γιαζιτζιάν - Γιώτης Κιουρτσόγλου - Βαγγέλης Καρίπης



9:00μ.μ. «Αυτό το αστέρι είναι για όλους μας» Δρώμενο από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του Κέντρου Υποδοχής του
προγράμματος, από το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη.


9:20μ.μ. Human Touch


10:20μ.μ. Κωνσταντίνος Βήτα



11:00μ.μ. Υπόγεια Ρεύματα



11:30μ.μ. Phase Reverse


 

 
Νεότερη Παλαιότερη