Ποιες δημοτικές υπηρεσίες και πότε παραμένουν ανοικτές ενόψει εκλογών

dimosioΤις υποχρεώσεις συγκεκριμένων δημοτικών υπηρεσιών ενόψει της διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και τυχόν επαναληπτικών, κάνει γνωστές με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων που απευθύνεται το υπουργείο, προκειμένου να παραμείνουν ανοικτές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των υποψηφίων, είναι τα ληξιαρχεία, μητρώα αρρένων, δημοτολόγια και ΚΕΠ. Οι ημέρες που θα παραμείνουν ανοικτά είναι: 

  1. Σάββατο 26 Απριλίου 2014, ημέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία για τη μεταδημότευση.

  2. Κυριακή 27 Απριλίου 2014, ημέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία των είκοσι ημερών πριν από την  ψηφοφορία για την επίδοση στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου της Δήλωσης Κατάρτισης του Συνδυασμού.

  3.  Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαΐου 2014.

  4.  Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Μαΐου 2014, για τη διεξαγωγή τυχόν επαναληπτικών εκλογών.


Τις ανωτέρω ημερομηνίες οι προαναφερόμενες δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία, με ευθύνη του Δημάρχου, από το πρωί μέχρι την 24η ώρα βραδινή με την παρουσία διαπιστευμένου υπαλλήλου. Καλούνται, επίσης, να διευκολύνουν κατά το δυνατόν τους υποψηφίους κατά τις ακόλουθες ημέρες:

  • Σάββατο 10 Μαΐου 2014, ημέρα κατά την οποία μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου.

  • Παρασκευή 16 Μαΐου 2014,  ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία δήλωσης αντικατάστασης παραιτηθέντος ή αποβιώσαντος υποψηφίου.

  • Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο Πρωτοδικείο της δήλωσης νέου υποψηφίου δημάρχου ή περιφερειάρχη, σε αντικατάσταση αυτού που παραιτήθηκε ή απεβίωσε.


localit.gr
Νεότερη Παλαιότερη