Ανακοίνωση της Συμμαχίας Ευθύνης για την κατάργηση των δύο δημοτικών σχολείων

symmaxia euthunis

Με λύπη και οργή, ενημερωθήκαμε από τον Τύπο για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις δύο σχολικών μονάδων στην πόλη μας. Πολλά χρόνια τώρα, διεκδικούμε, σε συνεργασία με το γονεϊκό κίνημα, ανέγερση σχολικών κτηρίων και ίδρυση νέων σχολικών μονάδων, αφού τα δημόσια σχολεία της πόλης μας δέχονται κάθε χρόνο αυξανόμενο αριθμό μαθητών.

Δηλώνουμε αντίθετοι στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων της πόλης μας και δεσμευόμαστε ότι ως αυριανή δημοτική αρχή, έχουμε τα επιχειρήματα και τη διάθεση συνεργασίας με τους φορείς του γονεϊκού κινήματος , ώστε να αντιδράσουμε και να ακυρώσουμε τα σχέδια για συγχώνευση των σχολικών μονάδων της πόλης μας (4ο-10ο και 5ο – 11ο δημοτικών σχολείων) και κατάργηση των 10ου και 11ου δημοτικών σχολείων.

Συντασσόμαστε με την επιχειρηματολογία της Ενωσης Συλλόγων Γονέων αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχει για τη σχολική κοινότητα η συγχώνευση-κατάργηση των σχολικών μονάδων.

Η σημερινή δημοτική αρχή και ο κ. Ζορμπάς προσωπικά, για άλλη μία φορά «ποιείται την νήσσαν» και αποποιείται των ευθυνών που έχει για την απραξία του σχετικά με τη διαφύλαξη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων , αφού δεν αξιοποίησε ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Ταυτόχρονα, με την ανακοίνωσή του, ακυρώνει προσπάθειες ετών των προηγούμενων δημοτικών αρχών αλλά και της ΄Ενωσης Γονέων, οι οποίες λειτουργούσαν στην κατεύθυνση δέσμευσης οικοπέδων σχολικής στέγης και προώθησης κατασκευής νέων σχολικών μονάδων.

το Γραφείο Τύπου
της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης
«Συμμαχία Ευθύνης»
Νεότερη Παλαιότερη