Και το ΕΘΝΟΣ αφιερώνει εκτενές ρεπορτάζ για το 6ο Δημοτικό σχολείο

6o-sygkentrwsi-4

Συγκέντρωση έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής από 300 και πλέον γονείς και δασκάλους της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να συμπαρασταθούν στη δασκάλα που είχε κατηγορηθεί από γονέα, επειδή δεν τιμώρησε παραδειγματικά έναν μαθητή για το ποσό των 2,20 ευρώ που χάθηκε μέσα από μία τάξη, πραγματοποιήθηκε χθες.

Πάνω από 300 γονείς και δάσκαλοι συμπαραστάθηκαν στη δασκάλα


Τα άτομα που παρευρέθησαν έξω από το δημοτικό σχολείο εξέφρασαν τη στήριξή τους και σε πέντε συναδέλφους της δασκάλας οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα για το περιστατικό, στο πλαίσιο συμπληρωματικής ΕΔΕ.

Για τη δασκάλα του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρα Χαρβάλου έχει βγει ήδη απαλλακτικό πόρισμα από την ΕΔΕ που διενεργήθηκε, ωστόσο έχει κληθεί να καταθέσει και πάλι συμπληρωματικά. Η δασκάλα μετά τις πιέσεις που δέχθηκε και την αναστάτωση που είχε προκληθεί σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, μετακινήθηκε οικειοθελώς σε άλλη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία ξεκίνησε λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα όταν ένα μικρό αγόρι κατηγορήθηκε από τον πατέρα συμμαθητή του ότι έκλεψε το ποσό των 2,20 ευρώ.

Ο πατέρας απαίτησε από τη δασκάλα να τιμωρήσει παραδειγματικά τον μαθητή της. Από την πλευρά της, η δασκάλα προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κατάσταση με παιδαγωγικό τρόπο ώστε να μη στιγματιστεί κάποιο παιδί και προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία στο σχολείο. Η ταλαιπωρία για τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους του σχολείου δεν τελειώνουν όμως εδώ.

Στις 28 Απριλίου επιδόθηκε νέα κλήση για διενέργεια συμπληρωματικής ΕΔΕ σε πέντε συνολικά συναδέλφους του σχολείου, οι οποίοι -σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ», «εισέρχονται στο ''χορό'' των διώξεων που ξεκίνησαν με την αξιοποίηση, από την πλευρά της διοίκησης, των αβάσιμων και φαιδρών καταγγελιών για την υπόθεση που αφορά την ''κλοπή'' 2,20 ευρώ».

ethnos.gr
Νεότερη Παλαιότερη