Κάλεσμα στη συζήτηση για την ίδρυση "Πολυχώρου" στις 30/5 από το Δίκτυο Αγίας Παρασκευής

Diktyo_Logo




Κοινωνικός χώρος πολλαπλών λειτουργιών


 

Είμαστε μια ομάδα ενεργών πολιτών της Αγίας Παρασκευής, οι οποίοι, ως άτομα, συμμετέχουμε στις προσπάθειες και τις δράσεις του Δικτύου Αγίας Παρασκευής: ανταλλακτικά και χαριστικά παζάρια, διαθέσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες, επαφή του Δικτύου με τα ιδρύματα της πόλης, συλλογή φαρμάκων και τροφίμων, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια λειτουργίας του Δικτύου, διαπιστώνουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε, με δικά μας μέσα, ένα νέο χώρο πολλαπλών λειτουργιών, έναν «Πολυχώρο», ο οποίος όμως, σε καμιά περίπτωση, δεν θα υποκαθιστά το Δίκτυο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ανοικτό και  άμεσα δημοκρατικό τρόπο που λειτουργεί μέχρι σήμερα. Αντιθέτως, θα βοηθά και θα ενισχύει τις δράσεις του, με όποιο τρόπο το ίδιο το Δίκτυο αποφασίζει.

Ο χώρος αυτός είναι για εμάς ένας στόχος που θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Είναι ένας χώρος με πολλές όψεις και πολλές χρήσεις που θέλουμε να συνεισφέρει με θετικό και άμεσο τρόπο σε όσο το δυνατό περισσότερες πλευρές της καθημερινής μας ζωής εδώ, στην Αγία Παρασκευή. Στόχος μας είναι  να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουν τα μέλη μιας ομάδας, όπως η τοπική μας κοινωνία, για να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται όχι μόνο στο υλικό επίπεδο αλλά και στα ίδια τα πράγματα που μας ορίζουν ως ανθρώπους και ως σκεπτόμενους πολίτες. Στην επικοινωνία, στην ενημέρωση, στην τέχνη.


Οι δραστηριότητες που έχουμε μέχρι στιγμής περιλάβει –επιδιώκοντας όμως στον εμπλουτισμό τους από τις προτάσεις της ίδιας της polyxwros diktyoκοινωνίας, τις δικές σας προτάσεις -  στον σχεδιασμό αυτής της προσπάθειας είναι:




  • Δράσεις Αλληλεγγύης, όπως κοινωνικά φροντιστήρια  - ιατρεία – καλλιτεχνικά μαθήματα

  • Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αλλά και δραστηριότητες με μόνιμο χαρακτήρα, όπως εκθέσεις ζωγραφικής,  ομάδες θεάτρου – μουσικής – κινηματογράφου – χορού αλλά και άλλων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.

  • Γνωριμία με παραγωγούς με την διάθεση προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά, γευστικά και ταυτόχρονα οικονομικά κριτήρια από όλη την Ελλάδα, σε τακτική περιοδική βάση.

  • Διαλέξεις, συζητήσεις και ενημέρωση για θέματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή.


Μέσα από αυτό το μικρό ενημερωτικό κείμενο, σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε, με όποιο τρόπο εσείς θεωρήσετε κατάλληλο, στην προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην Πόλη μας. Να δημιουργήσουμε έναν ανοικτό  χώρο που θα μας ικανοποιεί όλους αισθητικά και λειτουργικά. Έναν Πολυχώρο όπου μπαίνοντας θα νιώθουμε ευχαρίστηση και φεύγοντας θα έχουμε σίγουρα κερδίσει κάτι.


Για το σκοπό αυτό,  επιθυμούμε την ενεργό συμμετοχή σας στην πρώτη μας συζήτηση για την ίδρυση ενός φορέα, ο οποίος θα αναλάβει  να  υλοποιήσει την δημιουργία του Πολυχώρου.

Σας περιμένουμε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής, την Παρασκευή 30 Μαΐου στις 20.00


Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής, συζήτηση, προτάσεις :


Θανάσης Καραγεώργος (6947696469)


Δημήτρης Μήρτσος (6973880161)

Νεότερη Παλαιότερη