Διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής

coincidenceΤην Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, το Σχολείο μας πραγματοποίησε στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρό μας,  την θεατρική παράσταση  της  Γ΄Γυμνασίου, “Μετανάστευση: Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται…”, βασισμένη στο έργο της Σώτης Τριανταφύλλου “Πιτσιμπούργκο”, στα πλαίσια της 8ης Μαθητικής Δημιουργίας.

Η ποιότητα τόσο του ίδιου του έργου, όσο και η απόδοσή του από τους μαθητές μας, αλλά και η διασκευή-διδασκαλία των Καθηγητριών που ήταν υπεύθυνες, ήταν εξαιρετική!

Διασκευή-διδασκαλία: Μανίκα Ανδρομάχη, Παπαγεωργίου Αλεξάνδρα, Σπίνουλα Παρασκευή

Μουσική επιμέλεια: Ζουμπογιάννη Βασιλική

Ζωγραφικά σκηνικά: Χαλβατζόγλου Ιωσήφ

Μπράβο σε όλους! Καθηγητές και παιδιά!

Εμείς, κάνουμε θέατρο για να δώσουμε λύση στα προβλήματά μας, να απαλλαγούμε από τα φαντάσματα που μας περιτριγυρίζουν, να βγούμε από τον βούρκο της καθημερινότητας, να γλυτώσουμε από το ψέμα, την υποκρισία και την απάτη του “πολιτισμού”. Το θέατρο για μας δεν είναι πρόσχημα, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ!

Για τον λόγο αυτό, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας  και καταθέτουμε το παράπονό μας ως 2ο Γυμνάσιο, καθότι τη φετινή χρονιά, στο δικό μας Σχολείο πραγματοποιήθηκε το 80% του Μαθητικού Φεστιβάλ, αλλά σε αυτό το Σχολείο ο Δήμος δε διέθεσε θεατρολόγο στους μαθητές του! Σε ένα Σχολείο, που εδώ και χρόνια, έχει παράδοση στις θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης και υλοποίησης. Από την σκηνή του δικού μας θεάτρου πριν χρόνια, ξεκίνησε η θεατρική δραστηριότητα σε όλα τα Σχολεία  της Αγίας Παρασκευής!

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν, αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στους Καθηγητές μας  που κατέθεσαν ψυχή, και στον Διευθυντή μας  κ, Αναστασίου Αθανάσιο, που πήραν την πρωτοβουλία και υλοποίησαν ένα δύσκολο εγχείρημα σε τόσο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα που βάλλεται το Δημόσιο Σχολείο, η Δημόσια Εκπαίδευση! Εύγε!!!

Υ.Γ. Έτσι για την ιστορία, αξίζει να αναφέρω πως,  πριν από 2 χρόνια στο δικό μας Σχολείο το 2ο Γυμνάσιο, και στο 2ο Λύκειο, η Δημοτική αρχή είχε δημιουργήσει αρκετά προβλήματα με τον θεατρολόγο μας.  Φέτος στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο δεν διέθεσε θεατρολόγο ο Δήμος μας! Τυχαίο;;;

 

Μαίρη Ριζκ-Καρακατσάνη

Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου
Νεότερη Παλαιότερη