Ο Σωτήρης Ησαΐας στο Netweek για τις νέες τεχνολογίες και τη διαμόρφωση της αγοράς

back cover 338

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο πολιτικός επιστήμονας και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Ησαΐας στο γνωστό περιοδικό Netweek.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα πλαίσια της ευρύτατης ανάπτυξης της αγοράς όσον αφορά την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας με τον κος Ησαΐα να απαντά σύντομα, λιτά αλλά το βασικότερο, κατανοητά σε όλες τις ερωτήσεις του Netweek.

Ο κος Ησαΐας με τις απαντήσεις του ουσιαστικά μας εισάγει στη νέα διαμόρφωση της αγοράς και τη σχέση πωλητή-πελάτη υποστηρίζοντας πως η αρχή του να γνωρίζει ο πελάτης ει δυνατό λιγότερα έχει πλέον ανεπιστρεπτί παρέλθει. Η άνοδος του μορφωτικού επιπέδου των πελατών οδηγεί σε αυτή την αλλαγή της σχέσης καθώς πλέον αναζητούν συνεργάτες που να τους εμπιστεύονται.

Απέναντι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα ο Σωτήρης Ησαΐας παραθέτει τις λύσεις όπως η σύσταση ομάδων πωλήσεων με έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη σημειώνοντας πως "Οτιδήποτε δεν είναι έμφυτο διδάσκεται. Οι καλοί πωλητές δεν γεννιούνται, αλλά δημιουργούνται. Εκπαιδεύονται και με την εξάσκηση εξελίσσονται". Σπεύδει να τονίσει ότι η τεχνική γνώση γύρω από ένα προϊόν δε συνεπάγεται και το αποτέλεσμα όσον αφορά την πώλησή του καθώς αποτελεί ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι. Ο κος Ησαΐας υποστηρίζει τη συνεχή εκπαίδευση των πωλητών την οποία χωρίζει σε τέσσερα διαδοχικά στάδια, εσωτερική εκπαίδευση εντός της εταιρείας, πρακτική εξάσκηση σε πωλήσεις, γνώση των προϊόντων τόσο της εταιρείας όσο και των ανταγωνιστών και κατανόηση της νοοτροπίας και της λειτουργίας της φίρμας που καλούνται να εκπροσωπήσουν.

Κλείνοντας υπογραμμίζει πως το κλειδί της επιτυχίας δε βρίσκεται σε πωλητές που βρίσκονται όλη την ημέρα στους δρόμους με μια τσάντα αλλά σε αυτούς που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να πετύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Στο τέλος της συνέντευξης παρατίθεται και το βιογραφικό του κου Ησαΐα (who is who?) με την ανάγνωση του οποίου αναρωτιέται κανείς πότε θα τον αξιοποιήσει αυτή η πόλη και που καλό είναι να το έχει κανείς υπ'όψιν του καθώς οι δημότες θα κληθούν να επιλέξουν τους εκπροσώπους τους σε λίγο καιρό.
NW Back Cover Story 338_Page_1

NW Back Cover Story 338_Page_2
Νεότερη Παλαιότερη