Νομοθετική ρύθμιση για την φοροελάφρυνση των ανέργων

anergiaΣε νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την φορολόγηση ανέργων, καθώς, σήμερα, τα επιδόματα που λαμβάνουν θεωρούνται εισόδημα.

Συγκεκριμένα, λόγω νομοθετικών παραλείψεων, τα χρήματα από τα επιδοτούμενα σεμινάρια του ΟΑΕΔ θεωρούνται, σήμερα, εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα στην περίπτωση που ο άνεργος δεν διαθέτει κάποιο σπίτι ή αυτοκίνητο στο όνομά του, να του επιβάλλεται φορολογία βάσει τεκμηρίου διαβίωσης.

Το ατομικό τεκμήριο διαβιώσεως διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ και έχει συντελεστή 26%, ήτοι οδηγεί σε φόρο 780 ευρώ και σε πρόσθετη προκαταβολή 55%, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται στον άνεργο συνολικός φόρος 1.209 ευρώ, τη στιγμή που η επιδότηση που έλαβε το 2013 δεν ξεπερνούσε τα 385 ευρώ μεικτά.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης, προανήγγειλε μέσω twitter, την κατάθεση Τροπολογίας, που θα διευθετεί το ζήτημα και κάλεσε τους ανέργους να μην οριστικοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι να ψηφισθεί η ρύθμιση.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις οι άνεργοι θα θεωρούνται ως μισθωτοί και επομένως θα καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ.

epoli.gr

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη