Ελένη Δάβαρη: Δε θα είμαι υποψήφια στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές!

Αγαπητοί Συνάδελφοι,davari


Φίλες και Φίλοι,


Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές σίγουρα έχουν κορυφαία σημασία, καθώς θα διεξαχθούν με τη χώρα μας να βρίσκεται στο μέσον της πιο επώδυνης μεταπολιτευτικής κρίσης.


Η εμπειρία των 3 και πλέον χρόνων της θητείας μου, είτε ως Αντιδήμαρχος του Β. Ζορμπά, είτε ως Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος μετά την αποχώρηση μου από την παράταξή του λόγω της συνεχούς απαξίωσης των εισηγήσεων της αρμοδιότητας μου, η διαφωνία μου με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης του Β. Ζορμπά και η απογοήτευσή μου από την μη ικανοποιητική υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών της παράταξης, μου έδειξε ότι δεν θα πρέπει να είμαι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου και με οδηγούν στη αθόρυβη αποχώρηση, χωρίς αυτή να σημαίνει και οριστική απομάκρυνση από τα κοινά! Θα συνεχίσω τις παρεμβάσεις μου στο μέλλον και θα προσφέρω κι από άλλα μετερίζια στον τόπο μου, όποτε και όπου αυτό κριθεί σκόπιμο!


Από μια οπτική γωνία θεώρησης των πραγμάτων βλέπω με απογοήτευση ότι πολλοί θεσμικοί και μη εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, άλλοι με καλή πρόθεση, άλλοι αθέλητα και άλλοι με σκοπό να παραπλανήσουν τους συμπολίτες μας, εγκλωβίζονται σε μία διαδικασία «αθέμιτης αναμέτρησης», με πρόδηλη εφαρμογή στρατηγικής «γκαιμπελίσκου» με αποτέλεσμα την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της! Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο αυτό, συχνά βλέπουμε «συγκρούσεις χωρίς ουσία» μόνο για επικοινωνιακούς λόγους!


Σε τοπικό επίπεδο, δυστυχώς οι έντονες παθογένειες και νοοτροπίες του παρελθόντος, με το λαϊκισμό και τη φτηνή και ανεύθυνη κριτική να περισσεύουν, ακόμα καλά κρατούν! Ακόμη και σ’ αυτή τη βαθιά κρίση έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους ανεξίτηλο στη μικρή τοπική κοινωνία της πόλης!


Φίλες και Φίλοι,


Σε ενάμιση μήνα θα βρεθούμε όλοι μπροστά στην πρόκληση των δημοτικών εκλογών. Πρέπει να απαντήσουμε με την ψήφο μας σε πολύ σημαντικά διλήμματα!





  • Θέλουμε μια δημοτική αρχή, η οποία να μπορεί να ασκεί δραστικές παρεμβάσεις με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού και σύγχρονου Δήμου;




  • Θέλουμε να διοικεί χωρίς ίχνος προκατάληψης, ή στείρας κομματικής προσκόλλησης;




  • Θέλουμε ανθρώπους προερχόμενους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με πρωτοπόρα σκέψη, καθώς και συνεργάτες με φρέσκες ιδέες, με όρεξη, ήθος και γνώσεις;




Αν όλα αυτά τα θέλουμε, ας αξιολογήσουμε τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας κατά τη ελεύθερη κρίση μας και ας πράξουμε με το χέρι στη καρδιά, αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μας!


Να συλλογιστούμε όμως σοβαρά, «με ποιους θα πάμε και ποιους θ’ αφήσουμε», κατά τον γνωστό στίχο του ποιητή.



Φίλες και Φίλοι,


Όσο μεγαλώνω μαθαίνω...και αυτό που έμαθα μετά από δυο θητείες στα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, είναι ότι ο Δήμος είναι μια ζωντανή μηχανή που για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, σε καθημερινή βάση, πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι πολίτες του!


Το μηχάνημα αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους πολίτες του. Μια πόλη με ένα πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό και σημαντικούς πόρους, δεν είναι δυνατόν να διοικηθεί επαρκώς μόνο από ανθρώπους που ψηφίζονται μία φορά ανά κάποια χρόνια, όσο ικανοί και αν είναι!


Ο Δήμος χρειάζεται τη καθημερινή αλληλεπίδραση και συμβολή των πολιτών.!


Φίλες και Φίλοι,


Ευχαριστώ θερμά κι από καρδιάς όλους όσους με τίμησαν με την ψήφο τους μέχρι σήμερα και με εξέλεξαν πρώτη Δημοτική Σύμβουλο, καθώς και πολλούς μεμονωμένους πολίτες, για την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφεραν σ’ αρκετούς τομείς της δημοτικής μου δραστηριότητας με την εποικοδομητική τους συνεργασία.


Ευχαριστώ τους απλούς συνδημότες μου, για την υπομονή και κατανόηση που επέδειξαν στα τυχόν λάθη και τις παραλήψεις μου.


Ευχαριστώ όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου για την συνεργασία μας.


Ευχαριστώ, τέλος τους συνεργάτες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιδημάρχους και Συμβούλους, που παρά τις σημειωθείσες υποκειμενικές και ανθρώπινες αδυναμίες σ’ ορισμένες περιπτώσεις, με αυταπάρνηση με βοήθησαν στο Αυτοδιοικητικό μου καθήκον στη παρούσα θητεία μας.


Ελένη Δάβαρη


Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος.

Νεότερη Παλαιότερη