Ενημέρωση σχετικά με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής

dia-biou

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) από τον Οκτώβριο του 2013 έχουν θέσει σε λειτουργία το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Στο πλαίσιο του Κ.Δ.Β.Μ. προσφέρονται προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου (Ιουν. 2014), στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αγίας Παρασκευής μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

 

 


ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΩΡΕΣΠροστασία και Δικαιώματα Καταναλωτή25Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων25ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣΕπεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο (Ι)50Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)50Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα (ΙΙΙ)50Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή25Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)25Δημιουργία Ιστοσελίδας50ΟΙΚΟΝΟΜΙA - EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων25Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν25Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση25Σύγχρονες Τραπεζικές Συναλλαγές25Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών25ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕλληνικό Αλφαβητικό σύστημα25Σύνταξη εγγράφων – φορμών50Αγγλικά για το χώρο εργασίας (Α2-Β1)25Αγγλικά για τον τουρισμό (Α2)25Γαλλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)25Γερμανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)25Ιταλικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)25Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)25Τουρκικά για τον τουρισμό (Α1-Α2)25ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣΑποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες50ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝΜετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή25 

Επισημαίνουμε ότι για ορισμένα από τα αντικείμενα όπως π.χ. αυτά των Νέων Τεχνολογιών υπάρχουν πολλές αιτήσεις σε αναμονή και υπάρχουν μειωμένες πιθανότητες να ενταχθούν άλλοι εκπαιδευόμενοι για την τρέχουσα περίοδο.

 

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.

 

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης που μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του δήμου ή να προμηθευτείτε από το ΚΔΒΜ, να τη συμπληρώσετε και στη συνέχεια να την προσκομίσετε στο ΚΔΒΜ για πρωτοκόλληση έχοντας μαζί απαραίτητα φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο 2ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής (Υακίνθου 25,) απογευματινές ώρες, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

 

Για πληροφορίες και αιτήσεις επικοινωνήστε με το Κέντρο Δια Bίου Μάθησης στο τηλέφωνο 210-6081604, κατά τις απογευματινές μόνο ώρες (17:00μ.μ. έως 21:00μ.μ.)

 

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

  • Γκούβης Δημήτριος, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας

  • Σακέλλη Δέσποινα, Υπεύθυνη Οργάνωσης


 

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη