Μερικές σκέψεις για το debate

Thinking

Η πρόταση του Παναγιώτη Δάβαρη ανάμεσα σε μια δέσμη άλλων ενδιαφέροντων που έχει καταθέσει, για τη διεξαγωγή debate στην Αγία Παρασκευή είναι φυσικό επόμενο για έναν ενεργό δημότη που παρακολουθεί τα τοπικά δρώμενα και επιζητεί απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων.

stratisτου Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο εκτιμώ ότι οι παθογένειες που χαρακτηρίζουν τη σημερινή πολιτική συγκυρία της Αγίας Παρασκευής καθιστούν επικίνδυνο ένα τέτοιο ενδεχόμενο λόγω της ιδιοσυγκρασίας του δημάρχου σε περίπτωση που τεθούν σοβαρά και δύσκολα ερωτήματα.

Το debate θα μπορούσε να καταστεί μια ενδιαφέρουσα πρακτική τόσο για το σήμερα, όσο και για το μέλλον βοηθώντας στην προαγωγή του τοπικού πολιτικού πολιτισμού. Δίχως να μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε και παρά το γεγονός πως ήδη μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης (Γιαννακόπουλος, Σταθόπουλος, Μουστόγιαννης) έσπευσε να ανταποκριθεί θετικά, η ζυγαριά μάλλον γέρνει προς τη μη ουσιαστική εξέταση της πρότασης.

Σαν ουσία δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ως προς το αν έχει τίποτε περισσότερο να προσδώσει υπό την έννοια ότι όσοι παρακολουθούν τα κοινά, έχουν και όλες τις απορίες τους λυμένες.

Άλλωστε ένας ενεργός δημότης δεν περιμένει μια συζήτηση για να κατασταλάξει. Αντίθετα παρακολουθεί, αξιολογεί και αποφασίζει παρατηρώντας όλη την πορεία της πόλης του σε μια δημαρχιακή θητεία.

 

ΥΓ: Με την ευκαιρία, θυμίζω επίσης σε όλους τους καλούς φίλους, το αυριανό μας ραντεβού 1800-2000 στο mindradio.gr στο "Ακουσέ τα κι έτσι". Η θεματολογία μεγάλη. Μεταξύ άλλων, το δημοψήφισμα απόσχισης της Βενετίας, τα κάγκελα των παρελάσεων, τα ύποπτα κουτιά πέριξ της οικίας του Κ. Καραμανλή, θα απασχολήσουν την ομάδα της εκπομπής.
Νεότερη Παλαιότερη