Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τον Γιάννη Σταθόπουλο και την "Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής"

dimar


Στήριξη στη «Νίκη των Πολιτών»


 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο πλαίσιο της υπεύθυνης ενημέρωσης προς τους πολίτες και την κοινωνία της Αγίας Παρασκευής για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στις 25-5-2014 γνωστοποιεί ότι:

Οι εκλογές αυτές πρέπει να αποτελέσουν πεδίο προτάσεων και πολιτικής για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών, να αναδείξουν Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια στη βάση αυτοδιοικητικών προγραμμάτων και αξιοσύνης προσώπων. Η επιδίωξη να μετατραπούν οι εκλογές σε δημοψήφισμα υπέρ της μιας ή της άλλης πολιτικής δύναμης  υπηρετεί μια στενά κομματική λογική, με την οποία είμαστε αντίθετοι.

 

Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος των ενεργών πολιτών και των ευρύτερων συμπαρατάξεων στη βάση των αυτοδιοικητικών προγραμμάτων με προοδευτικό περιεχόμενο.

Προγραμμάτων που διεκδικούν την αναβάθμιση και τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αναβάθμιση της κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης σε τοπικό επίπεδο, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη. Ο Δήμος της πόλης πρέπει να ξαναβρεί το πολιτικό του υποκείμενο, τους ίδιους τους πολίτες.

 

Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει τη συγκρότηση, σε όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, που στηρίζονται στην αυτενέργεια των ενεργών πολιτών. Η δημοκρατική λειτουργία τέτοιων σχημάτων και η προγραμματική τους συνέπεια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανταπόκριση στους στόχους τους.

Με βάση τα παραπάνω η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ σεβόμενη τους θεσμούς αλλά και την αυτονομία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων, λειτούργει μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες ισότιμα με βάση αξίες, αρχές και προγράμματα, με στόχο την «κοινωνία των πολιτών», ενημερώνει την κοινωνία της Αγίας Παρασκευής ως οφείλει και θα συνεχίσει να πράττει και στο μέλλον, ότι τα μέλη της ως ενεργοί πολίτες συμμετέχουν και στηρίζουν την αυτοδιοικητική κίνηση «Νίκη των Πολιτών», με υποψήφιο Δήμαρχο τον ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ.

 

ΔΗΜΑΡ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Νεότερη Παλαιότερη