Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ: στηρίζουμε τη "Νίκη" αλλά σεβόμαστε την αυτονομία και τα συλλογικά όργανα

syriza

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Παρασκευής στηρίζει πλήρως την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγίας Παρασκευής» στη βάση ενός πλαισίου αρχών σεβόμενη ταυτόχρονα την αυτονομία και τα συλλογικά όργανα της Κίνησης.

Μετά από τέσσερα χρόνια εφαρμογής του Καλλικράτη και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται αποδυναμωμένη τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό και κοινωνικές δομές. Παράλληλα, όμως ως θεσμός πιο κοντά στον πολίτη, καλείται να επαναδιεκδικήσει επιτακτικά τον αυτοδιοικητικό της ρόλο, να αποτελέσει ένα πυλώνα ανακούφισης της κοινωνίας που δοκιμάζεται στο σύνολό της, να γίνει μοχλός ανάπτυξης, με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχικές διαδικασίες, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές και μέσα από αυτές πρέπει να αναδειχτούν κοινωνικά σχήματα ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. Η συμμετοχή όλων μας και η στήριξη της Δημοτικής Κίνησης που στέκεται και θα σταθεί στο πλευρό του πολίτη της Αγίας Παρασκευής είναι επιβεβλημένη.
Νεότερη Παλαιότερη