Πόσο θα παραμείνει ανέπαφο το οδόστρωμα στην Αγίου Ιωάννου

agiou-ioannou

Επιτέλους μετά από αρκετό διάστημα καθυστέρησης το έργο της αντικατάστασης πλακών και αποκατάστασης του οδοστρώματος στην Αγίου Ιωάννου ολοκληρώνεται.

του Στρατή Μαζίδη

stratis1Λακούβες, μπαλώματα και λοιπές παγίδες σύντομα θα αποτελούν παρελθόν στο σύνολο του δρόμου.

Ωστόσο αναρωτιέσαι... Πόσο καιρό θα παραμείνει ανέπαφο το οδόστρωμα της Αγίου Ιωάννου; Πότε, ποιος και με τι αφορμή θα σκάψει το δρόμο; Πόσο θα καταφέρουμε να τη διατηρήσουμε;

Πριν λίγα  χρόνια στην Αγία Παρασκευή ζήσαμε το φαινόμενο δρόμοι να αποκτούν και πάλι οδόστρωμα αλλά σύντομα να επιστρέφουν στο πρότερο χάλι τους με μεγαλύτερο υπεύθυνο την εταιρεία φυσικού αερίου και τις εκάστοτε συνδέσεις. Σκαψίματα, καταστροφές των δρόμων και μετά πρόχειρα μπαλώματα.

Τόσα χρήματα πήγαν χαμένα. Δεν είναι κρίμα;

Μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει;

Ένα ερώτημα λοιπόν που πρέπει να τεθεί είναι το πως δε θα αρχίσουν πάλι οι μικροπαρεμβάσεις που θα επαναφέρουν το χάλι στην ποιότητα της ασφάλτου. Η νυν και η επόμενη δημοτική αρχή, όποια κι αν είναι αυτή, οφείλουν να προστατεύσουν την περιουσία των δημοτών αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν ώστε η Αγίου Ιωάννου να αποκτήσει και πάλι οδόστρωμα.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Πότε σκοπεύει ο εργολάβος να τοποθετήσει τα Π σε όλο το μήκος του δρόμου; Η χθεσινή - αλλά και μόνιμη μήνες τώρα - εικόνα του δρόμου το πρωί ήταν κάτι παραπάνω από απαράδεκτη αλλά και ανησυχητική ως προς την επόμενη ημέρα όταν η οδός θα έχει και πάλι διπλή κατεύθυνση αλλά με στενότερο πλέον οδόστρωμα.

Καλή Σαρακοστή!
Νεότερη Παλαιότερη