Ταπί η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ;

inta-2Ιωάννα Κουτσουρά

Μέσα στα πλαίσια δραστηριοτήτων και ομάδων που αναπτύσσονται στα ΚΑΠΗ της πόλης μας τα τελευταία χρόνια, από τις πιο επιτυχημένες ήταν αυτή του θεάτρου.

Πραγματικά, με πολύ κέφι, όρεξη και ζωντάνια, ο θίασος των…..ήντα, όπως τον είχαμε «βαπτίσει», χάρισε πολύ ωραίες στιγμές στην πόλη και όχι μόνον. Ήταν τέτοια η διάθεση από τα μέλη-θίασο και την τότε ηθοποιό-δασκάλα που υπήρχαν πρόσκλήσεις και από άλλους δήμους, τους οποίους και επισκεφθήκαμε, ως διοίκηση τότε του ΚΑΠΗ.

Όμως,η παράσταση που απογείωσε τη συγκεκριμένη ομάδα, ήταν αυτή που παίχθηκε πέρυσι στο Αμφιθέτρο του Αμερικάνικου κολλεγίου.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα γέμιζε αυτό το αμφιθέατρο μιας και οι συντελεστές της συγκεκριμένης παράστασης δεν ήταν επώνυμοι καλλιτέχνες. Ήταν όμως εξαιρετική η δουλειά που είχε κάνει εθελοντικά η γνωστή ηθοποιός και συμπολίτισσα μας.

Ήταν τα κείμενα το ίδιο εξαιρετικά, που και αυτά είχαν γραφτεί από τον σύζυγο-συγγραφέα της συγκεκριμένης συμπολίτισσας μας, γνωστής ηθοποιού. Εννοείται ότι όλη η ομάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες έδεσε και εμείς ως απλοί πολίτες αλλά και θεατές είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για αυτό το πολιτιστικό δρώμενο στην πόλη μας.

Αναρωτιώμαστε όμως που βρίσκεται αυτή η προσπάθεια αυτή την στιγμή;

Ετοιμάζεται κάτι άλλο που δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί και ως ευχάριστη έκπληξη θα κληθούμε να παρακολουθήσουμε; Γιατί πέρυσι,περίπου τέτοια εποχή ήταν.

Συνεχίζει η ηθοποιός συμπολίτισσα μας να παρέχει εθελοντικά τις γνώσεις της στην συγκεκριμένη ομάδα του ΚΑΠΗ;

Νομίζω,ότι όταν κάτι τόσο εξαιρετικό προσφέρεται, πρέπει να το κρατάμε να το ενισχύουμε, να το φροντίζουμε και μαζί και αυτούς που συνετέλεσαν σε αυτό.

Στην περίπτωση μας,δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι και αυτή η προσπάθεια εγκαταλήφθηκε δίχως φροντίδα και ενίσχυση στους εθελοντές συντελεστές της.

Δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση.
Νεότερη Παλαιότερη