Έργα τέχνης και $2 εκατ. κληροδότησε στο Deree η Frances Rich


DEREE


Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – DEREE τιμά σήμερα  7 Μαρτίου τη μνήμη της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Frances Rich, σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν της.


Η Frances Rich η οποία πέθανε το 2007, δώρισε όλη της την προσωπική συλλογή έργων τέχνης – της ίδιας αλλά και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών – μαζί με σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση και προαγωγή της διδασκαλίας των κFrancesRichαλών τεχνών στο DEREE.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες δωρεές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα προς όφελος της εκπαίδευσης. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – DEREE, θα δώσει το όνομα της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Frances Rich στην Σχολή Καλών και Παραστατικών Τεχνών προς τιμήν της.

Η τελετή ονομασίας του Frances Rich School of Fine and Performing Arts θα γίνει την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 στην Γκαλερί Τέχνης του DEREE, στο campus της Αγίας Παρασκευής.

Στην τελετή θα παραστούν προσωπικότητες από τον κόσμο της τέχνης και της εκπαίδευσης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Ταυτόχρονα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης SelfConscious, σε επιμέλεια του Σωτήρη Μπαχτσετζή, με την οποία ανοίγει το φετινό Arts Festival στο DEREE, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Μαρτίου.


Νεότερη Παλαιότερη