Ζορμπάς - Μουστόγιαννης 0-2 στο 15'!

goal

Πριν λίγες εβδομάδες ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης έκλεβε την πολιτική ταυτότητα του δήμαρχου Βασίλη Ζορμπά όταν την ώρα της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης για τον απολογισμό του δημοτικού έργου (και παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση της δημοτικής μηχανής) συγκέντρωνε υπερδιπλάσιο κόσμο στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της παράταξής του, ενώ κορυφαία στελέχη των συλλογικοτήτων προτίμησαν το δικό του κάλεσμα.

του Στρατή Μαζίδη

stratisΟ κος Μουστόγιαννης φαίνεται ότι αν και στερείται image maker σε σχέση με το δήμαρχο, ωστόσο επικοινωνιακά και σε θέματα τακτικής βρίσκεται πιο μπροστά και αυτό αποδείχθηκε πάλι χθες.

Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος έκανε μια κίνηση - και του πιστώνεται η πρωτιά - να χτυπήσει το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά στο πιο αδύνατο σημείο του, το διάλογο και την ευγενή αντιπαράθεση δίχως υποστηρικτικές φωνές. Συγκεκριμένα κατά το στάδιο των δηλώσεων του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου έλαβε το λόγο και αφού αποδοκίμασε ορισμένους "άτυπους μυστικοσύμβουλους" όπως είπε για να συμπληρώσει ότι «προσπαθούν με αερολογίες και ψεύδη να αντιμετωπίσουν τα επιχειρήματα των πολιτικών σας αντιπάλων», προσκάλεσε αλλά και «προκάλεσε» το δήμαρχο σε δημόσια πολιτική συζήτηση μαζί του ζητώντας από τον τελευταίο να ανταποκριθεί θετικά, αλλιώς θα εξελάμβανε τη σιωπή του ως άρνηση.

moustogiannisΚι επειδή χρησιμοποίησα ποδοσφαιρική ορολογία στον τίτλο, θα συμπληρώσω ότι το γκολ προήλθε από στημένη φάση πολύ καλά δουλεμένη στην προπόνηση με τον κο Μουστόγιαννη να γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες του δημάρχου και να του βγαίνει ακριβώς εκεί.

Ο Βασίλης Ζορμπάς λοιπόν δεν ανταποκρίθηκε κι επομένως αρνήθηκε. Πάρα ταύτα, πέρα από την επιλογή του να υποστεί μια δεύτερη επικοινωνιακή ήττα από τον πάλαι ποτέ στενότερο συνεργάτη του, υπάρχει και κάτι ακόμη, εξίσου σημαντικό.

Ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης του έριξε το - πολιτικό - γάντι κι αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι τα γεγονότα του ΠΑΟΔΑΠ το καλοκαίρι του 2011 δεν τον φοβίζουν αλλά πως απεναντίας έχει να αντιπαραθέσει κι αντίλογο.

Επιπλέον ο κος Μουστόγιαννης κινείται. Γυρίζει στις γειτονιές, «ψαρεύει» σε νερά που δε βουτούν άλλοι και όσο ανεβαίνει, τόσο κάνει χαρούμενους τους έτερους ανθυποψηφίους για το δήμο Αγίας Παρασκευής, διότι σε πολύ απλά ελληνικά όσο η «Μια γενιά μπροστά» ανεβαίνει, τόσο «η πόλη μας» θα λιγοστεύει από κατοίκους...

Με ενδιαφέρον θα αναμένουμε τη συνέχεια σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση καθώς μια νέα παράταξη καλείται (και συνήθως έχει τη διάθεση-όρεξη) να αποδείξει πολλά, απέναντι σε μια δημοτική ομάδα που μολονότι βρίσκεται στο τιμόνι της πόλης 3 1/2 χρόνια, εμφανίζει φθορά τετραετιών.

Αξίζει ακόμη να αναφέρουμε πως η πολιτική αυτή πρόσκληση-πρόκληση ήρθε μόλις ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ψηφοδελτίου του Βασίλη Ζορμπά.

Κακά τα ψέματα, ο Αλέξης τολμάει, την ώρα που οι υπόλοιποι στην ηλικία νέοι άνθρωποι του δημάρχου δείχνουν συμβιβασμένοι με την πραγματικότητα αλλά και τους εύηχους τίτλους που συμπληρώνουν το όνομά τους.
Νεότερη Παλαιότερη