Νέα εμφάνιση του Σωτήρη Ησαΐα στο Kontra Channel

Νέα εμφάνιση του Σωτήρη Ησαΐα στο Kontra Channel και την εκπομπή της Τάνιας Ιακωβίδου "Η δική σας φωνή".  Στο Πάνελ ήταν επίσης παρόντες ο δήμαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας Δημήτρης Καρναβός.


Ο κος Ησαΐας συμμετέχει σε μια συζήτηση γύρω από την εφαρμογή του Μνημονίου στον Καλλικράτη, αναφέρεται στο κίνημα της πατάτας που εφαρμόζεται και στο δήμο μας με την ελπίδα της επέκτασης και σε άλλους τομείς προϊόντων λόγω των ημερών που έρχονται.


Για τον Καλλικράτη υπογραμμίζει πως οικοδομήθηκε σε ένα κρατικό μοντέλο προ Τρόικας και λέγοντας πως το νέο πλάνο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λειτουργεί σε μια λογική συγχωνεύσεων όπως πράττουν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση περί των € 1,8 δις.


Επίσης αναφέρεται στις κακοδιοικήσεις όσον αφορά τα οικονομικά των δήμων καταθέτοντας τη δική του πρόταση κάθε χρόνο να πραγματοποιείται έλεγχος από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών.


Τέλος μιλά για την ανάγκη της οικονομικής αυτοδυναμίας των δήμων υπό την έννοια της δημιουργίας εσόδων καθώς όσο θα προχωράμε θα περιορίζονται οι επιχορηγήσεις του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση.


Μια συζήτηση που παρουσιάζει ενδιαφέρον και αξίζει να παρακολουθήσετε.

 


 
Νεότερη Παλαιότερη