Η γυναίκα της διπλανής πόρτας από τους Cine φίλους!

Με μια ακόμη εξαιρετική επιλογή επανέρχονται οι Cine φίλοι Αγίας Παρασκευής και συγκεκριμένα το έργο "Η γυναίκα της διπλανής πόρτας" (The woman next door) του 1981 του Φρανσουά Τριφώ με τους Φανί Αρντάν, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.


Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 1 Απριλίου 2012, ώρα 7.30μ.μ. στο  3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής, Δερβενακίων & Σάκη Καράγιωργα στο Κοντόπευκο.

Υπόθεση:

Η παράνομη σχέση μεταξύ του Μπερνάρντ (GérardDepardieu) και της Ματίλντ (FannyArdant), γραμμένη από το χέρι του ίδιου του Τριφώ, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές στιγμές του Γάλλου σκηνοθέτη. Με πολύ δυνατό καστ και πολλές διακρίσεις η ταινία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και αισθησιακές ερωτικές ιστορίες με τραγικό τέλος της μεγάλης οθόνης. Ο Τριφώ, θαυμαστής του Ά. Χίτσκοκ, χρησιμοποιεί αρκετά Χιτσκοκικά στοιχεία όπως η ενοχή και το πάθος, αποτίοντας φόρο τιμής στο σινεμά του σασπένς.

Για την ταινία:

Υποψήφια για δύο βραβεία Ζέζαρ το 1982 και διακεκριμένη σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία, η ταινία αγαπήθηκε από το κοινό και από τον δημιουργό της, που εδώ συνεργάστηκε για πρώτη φόρα με την Φανύ Αρντάν, την μέλλουσα γυναίκα του. Η έμπνευση γι’ αυτή την ερωτική ιστορία προήλθε από την τυχαία συνάντηση των δύο πρωταγωνιστών Αρντάν και Ντεπαρντιέ στα γαλλικά βραβεία Ζέζαρ. Εκεί ο σκηνοθέτης τους είδε να στέκονται δίπλα δίπλα και αποφάσισε να γράψει το σενάριο.

Οι κριτικοί την συγκαταλέγουν στις καλύτερες και πιο δημοφιλείς ταινίες του Τρυφώ, που για άλλη μια φορά βάζει τις ερωτικές σχέσεις στο μικροσκόπιο για να αναδείξει τον παραλογισμό και την περιπλοκότητά τους κάτω από την κατά τ’ άλλα φυσιολογική επιφάνεια. Η καταπληκτική φωτογραφία του Γουίλιαμ Λουμπτσάνσκυ και η αινιγματική μουσική του Ζωρζ Ντελερί («1900», Μπερτολούτσι) συνθέτουν ένα χιτσκοκικό σύμπαν, ακριβώς όπως το φαντάστηκε ο Γάλλος σκηνοθέτης και θαυμαστής του Α.Χίτσκοκ.

Διακρίσεις

Awards of the Japanese Academy, Ιαπωνία, 1984, ΥποψηφιότηταΚαλύτερηΞενόγλωσσηΤαινία

Cesar Awards, Γαλλία, 1982 Υποψηφιότητα Καλύτερος Α’ Γυναικείος Ρόλος, Καλύτερος Β’ Γυναικείος Ρόλος

Guild of German Art House Cinemas, Γερμανία, 1984 Guild Film Award – ΚαλύτερηΞενόγλωσσηΤαινία



πηγή: http://www.myfilm.gr
Νεότερη Παλαιότερη