‘κείνο που με τρώει, ‘κείνο που με σώζει είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη

Λοιπόν….στις 14 Μάρτη ο Καραγκιόζης βγήκε βραδινή βόλτα με τον μοσχαναθρεμένο του γιο το Κολλητήρι και πήγαν να παρακολουθήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής.


Ήθελαν να δουν από κοντά το Δήμαρχο, να γνωρίσουν τους εκλεγμένους από το λαό «άρχοντες του τόπου», να μάθουν με ποιες διαδικασίες διοικείται μία πόλη. Να μορφωθούν!!


ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Κάτσε σοβαρός και αμίλητος, Κολλητήρι. Εδώ μέσα είναι όλοι πολύ καθώς πρέπει άνθρωποι. Μη μας περάσουν για ντιπ παρακατιανούς. Ασκούν διοίκηση, παίρνουν σημαντικές αποφάσεις. Δες ύφος και ήθος που έχουν!


Και άρχεται η συνεδρίαση.


1ο ΘΕΜΑ : 5η αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου.


ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ : Τι σημαίνει αυτό μπαμπάκο;


ΚΑΡΑΓΚ.: Θα πάρουν λεφτά, παιδάκι μου, από κάποιους κωδικούς που δεν τα χρειάζονται και θα τα βάλουν σε άλλους που τους λείπουνε.


ΚΟΛΛΗΤ.: Καλέ, τώρα έφιαξαν τον προϋπολογισμό. Γιατί τον ξαναμαγειρεύουν πριν καλά – καλά τον δοκιμάσουν στ’ αλάτι;


ΚΑΡΑΓΚ.: Σώπα παιδί μου, Δήμαρχος είναι ξέρει τι κάνει.


ΚΟΛΛΗΤ.: Μα γιατί δεν είχαν βάλει καθόλου λεφτά για τα ΑΜΕΑ, για το «Βοήθεια στο σπίτι», για το «Κοινωνική Μέριμνα» και για τη διαβίωση απόρων τα Χριστούγεννα; Αφού ήξεραν ότι τα ίδια προγράμματα υπήρχαν όλα τα χρόνια;


ΚΑΡΑΓΚ.: Σώπα παιδί μου, Δήμαρχος είναι ό,τι θέλει κάνει.


ΚΟΛΛΗΤ.: Μπαμπάκο, όμως γιατί να μην απαντάνε οι Αντιδήμαρχοι στις ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης; Πώς θα ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τα δρώμενα της πόλης;


ΚΑΡΑΓΚ.; Σώπα παιδί μου, Δήμαρχος είναι ότι θέλει λέει.


ΚΟΛΛΗΤ.: Μπαμπάκο, άρχισαν τις φωνές, τσακώνονται. Γιατί αυτός ο ομορφάντρας λέει ότι η Δημοτική Αρχή ασκεί δριμύτατη κριτική στην Αντιπολίτευση;


ΚΑΡΑΓΚ.: Σώπα παιδί μου, Δήμαρχος είναι ό,τι θέλει λέει.


ΚΟΛΛΗΤ.: Αμάν! Μπαμπάκο βρίζονται. Άκου, ο Δήμαρχος λέει ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης κάνουν χαβαλέ. Επειδή ρώτησαν για τις δαπάνες;


ΚΑΡΑΓΚ.: Σώπα παιδί μου, Δήμαρχος είναι ό,τι θέλει λέει.


ΚΟΛΛΗΤ.: Μπαμπάκο φοβάμαι, πάμε να φύγουμε. Αγριέψανε. Ο γιαλάκιας είπε ότι δεν δείχνουν σεβασμό στην Αντιπολίτευση και ο Δήμαρχος τους ξαναέβρισε.


ΚΑΡΑΓΚ.: Σώπα σου είπα, Δήμαρχος είναι ό,τι θέλει λέει.


ΚΟΛΛΗΤ.: Γιατί μπαμπάκο, αυτός εδώ ο κυριούλης είπε ότι ο ψηλός είναι δεκανίδι του Δημάρχου; Και γιατί ο γιαλάκιας έγινε έξαλος και ζητάει τώρα αμέσως την κασέτα με τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου; Άχου!!! Λέει θα κάνει και μήνυση επειδή τον έβρισαν.


ΚΑΡΑΓΚ.: Άσε τα γιατί Κολλητήρι. Γρήγορα να φύγουμε τώρα που ο Πρόεδρος διέκοψε το Συμβούλιο. Αυτοί εδώ σε λίγο καιρό θα πετάνε καρέκλες ο ένας στον άλλον. Τρέχε σου λέω, γραμμή για την παράγκα. Ό,τι έμαθες, έμαθες.


ΚΟΛΛΗΤ.: Έμαθα, έμαθα, να στα πω; Ό,τι θέλει κάνει τα λεφτά, ό,τι θέλει λέει στον κόσμο, όποιον θέλει βρίζει όταν του γουστάρει, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.


Αχαχ!!! Μη βαράς μπαμπάκο, πονάω.


Μαργαρίτα Δημητρίου – Καβρουδάκη


Δημοτική Σύμβουλος

Νεότερη Παλαιότερη