Πολιτική παρέμβαση Γιαννακόπουλου για τη σημερινή συγκυρία

Aγαπητοί μου συνδημότες και συνδημότισσες,

Παρατηρώντας με αγωνία όπως κι εσείς τις τελευταίες εξελίξεις στην πατρίδα μας αισθάνθηκα την ανάγκη να προβώ σε αυτή την παρέμβαση. Η κοινωνία μας λεηλατείται. Όσες κατακτήσεις είχαμε καταφέρει ως λαός μέσα από μάχες δεκαετιών, έσβησαν αμαχητί μέσα σε ελάχιστο χρόνο και δυστυχώς με ευθύνη όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν έως τώρα.

Δεν επιθυμούμε την έξοδο από το κοινό νόμισμα αλλά δεν μπορούμε ως κοινωνία να πτωχεύσουμε μέσα σε αυτό. Η ζωή δεν είναι άψυχα νούμερα, ποσοστά και μεγέθη.



Η κοινωνία καταρρέει και το ίδιο δυστυχώς και η πόλη μας. Η κατάρρευση, όμως, της πόλης μας οφείλεται σε δύο λόγους. Από τη μια στη μείωση πόρων και από την άλλη στην αδράνεια της νέας δημοτικής αρχής. Είναι δεδομένο ότι οι περικοπές πόρων προς τους δήμους συμβάλλουν στη δυσλειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπάρχουν, όμως, πάρα πολλοί δήμοι που βιώνουν ακριβώς την ίδια κατάσταση αλλά οι υπηρεσίες και οι παροχές τους προς τους δημότες εξακολουθούν να είναι σε υψηλό επίπεδο παρά τις δύσκολες συνθήκες. Η διαφορά αυτών των δημοτικών αρχών με την δική μας, είναι ότι αυτές διεκδικούν, παλεύουν. Παλεύουν για πρόσθετες επιχορηγήσεις και υλοποίηση νέων έργων στις πόλεις τους και τα καταφέρνουν. Η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής δεν διεκδικεί, δεν παλεύει για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες.  Είναι αδρανοποιημένη. Με  μόνιμη δικαιολογία το «δεν υπάρχουν λεφτά» κλείνει ΚΕΠ, ΚΑΠΗ, υποβαθμίζει τα δημοτικά ιατρεία, την καθαριότητα στην πόλη μας κλπ. , υποβαθμίζοντας διαρκώς τις υπηρεσίες και παροχές που είχαν τόσα χρόνια οι δημότες. Είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό σε ένα δήμο , που παραδόθηκε από εμάς, σε καλή οικονομική κατάσταση και χωρίς χρέη.


Ότι έχει πετύχει η σημερινή δημοτική αρχή, το έχει πετύχει με τη βοήθεια της δικής μας παράταξης, των δικών μας ενεργειών και παρότρυνσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μάχη που δώσαμε ,μαζί με τη δημοτική αρχή, πέρυσι το καλοκαίρι  και κερδίσαμε νέες  θέσεις εργασίας για τους παιδικούς σταθμούς. Χάρη στις δικές μας ενέργειες άνοιξε πέρυσι ο δημοτικός κινηματογράφος, ενώ παρέμεινε αυτοτελές νομικό πρόσωπο πολιτισμού η δημοτική βιβλιοθήκη. Εμείς στις δυνατότητες και τα περιθώρια που έχουμε θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε το ίδιο .Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τους πολίτες και την πόλη, καλύτερες υπηρεσίες , καλύτερη ποιότητα ζωής..


Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα διασώσουμε τα πάντα για να γίνω ευχάριστος. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι η παράταξη μας κι εγώ προσωπικά θα εξαντλήσουμε όσες δυνάμεις έχουμε προς αυτή την κατεύθυνση.


Για μένα η ευθύνη της πόλης προέχει. Κι όταν έχεις διαχειριστεί για έξι χρόνια τις τύχες της, αυτή η ευθύνη πολλαπλασιάζεται.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»
Πρώην Δήμαρχος
Νεότερη Παλαιότερη