Θερμή και συγκινητική ατμόσφαιρα το μεσημέρι στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μέσα σε μία θερμή και συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση των προϊόντων που ευγενικά προσέφερε η αδελφοποιημένη πόλη Γεροσκήπου της Κύπρου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αγίας Παρασκευής.

Η παράδοση έγινε από το δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη και από την πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποίησης Γεροσκήπου-Κύπρου Χαρίκλεια Σαρίκα ενώ το παρόν έδωσε και ο πρέσβης της Κύπρου Ιωσήφ Ιωσήφ.


Ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς αναλύοντας το σκοπό της δημιουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τονίζοντας τον εθελοντικό χαρακτήρα λειτουργίας του αφού βασίζεται στις προσφορές τόσων των συνδημοτών μας όσο και των επιχειρήσεων αναφερόμενος στη ρήση του Κρις Κάρολ πως "ότι αξίζει που κάνουμε στη ζωή μας, είναι αυτό που κάνουμε για τους άλλους".


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρέσβης κος Ιωσήφ ο οποίος τόνισε πως οι αρετές φαίνονται στα δύσκολα και έκανε μια ιστορική αναδρομή στη σχέση της Γεροσκήπου με την Ελλάδα.


Εν συνεχεία ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης αναφέρθηκε στη 15ετη αδερφική σχέση που ενώνει την Αγία Παρασκευή και τη Γεροσκήπου εκφράζοντας αφενός τη χαρά του που βρίσκεται στην πόλη μας κι αφετέρου την ανησυχία του λόγω της οικονομικής συγκυρίας.


Πιο συγκινητικός ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Τίμος Κωστόπουλος που έκανε λόγο για κατάθεση ψυχής σε όλη αυτή τη μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια στησίματος του Παντοπωλείου, αναφέροντας πως το όλο εγχείρημα υλοποιείται με μηδενικό κόστος για το δήμο και πως ήδη έχουν εξασφαλιστεί 3 τόνοι τροφίμων. Δήλωσε πως θα είναι δίπλα στους άπορους συνδημότες μας και έκλεισε λέγοντας πως αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι Έλληνες δεν μπορούν να λιποτακτήσουν καθώς τα έχουν φέρει εις πέρας σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες.


Κατόπιν το λόγο έλαβε ο τ. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος ο οποίος θυμήθηκε τα πρώτα βήματα της αδερφοποίησης κάνοντας μνεία τόσο στο Σταύρο Κώτση όσο και το Μάριο Τόκα. Ανέφερε την αντιστροφή των ρόλων λέγοντας πως τότε η Κύπρος είχε την ανάγκη της Ελλάδας αλλά σήμερα η χώρα είναι στη δύσκολη θέση και χρειάζεται τη βοήθεια των κυπρίων αδερφών μας. Τόνισε ακόμη πως αυτές οι προσπάθειες φανερώνουν πως η κοινωνική πολιτική θα δεσπόζει τα επόμενα χρόνια στους δήμους.


Τέλος μίλησε ο Γιάννης Σταθόπουλος κάνοντας λόγο για κίνηση αλληλεγγύης και όχι ελεημοσύνης. Επίσης επεσήμανε το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου όπως τα δημοτικά ιατρεία, το κοινωνικό παντοπωλείο κτλ ενώ ανέφερε πως αυτού του είδους η ανταπόκριση και η βοήθεια είναι στο στοιχείο του Έλληνα. Έκλεισε ευχαριστώντας και αυτός (όπως κι οι προαναφερθέντες από την πλευρά της πόλης μας) τους Κύπριους αδερφούς μας.


Παρόντες επίσης η αντιδήμαρχος καθημερινότητας Ελευθερία Παπαδοπούλου, η αντιδήμαρχος καθαριότητας Ελένη Δάβαρη, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Νίκος Κωβαίος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Βουτσινάς, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Βασίλης Σάρκουλας, η πρόεδρος της ΠΑΙΣΔΑΠ Έφη Καψοκεφάλου, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ Γιάννης Παύλου, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΙΣΔΑΠ Διονύσης Λέκκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Γαβράς, Κώστας Κρητικίδης, Γιάννης Γουργούλης, Κώστας Τσιαμπάς, Μανώλης Κωνσταντακόπουλος, Φώτης Αλεξόπουλος, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης και από το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ ο Σπύρος Παπασπύρος και η Ηλέκτρα Αντωνοπούλου.


Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Κύπριους αδερφούς που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή φανερώνουν την αληθινή πλευρά της αδερφοποίησης με έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη.


Ακολουθεί το σχετικό βίντεο που ομολογουμένως αξίζει να παρακολουθήσετε:


Νεότερη Παλαιότερη