Μαθήματα εθνικής υπερηφάνειας κι αξιοπρέπειας χθες σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς

Οι αναρτήσεις που γίνονται στα πλαίσια της προβολής των εκδηλώσεων σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς για τις εθνικές εορτές φανταζούν εν πολλοίς επαναλαμβανόμενες ή ότι αναπαράγουν τα ίδια πράγματα. Κι όμως δεν ισχύει αυτό. Η κάθε φορά είναι ξεχώριστη και όσοι είναι γονείς το γνωρίζουν καλά.


Είχαμε την ευτυχία να παραβρεθούμε σε δύο καταπληκτικές εκδηλώσεις, αυτή του 60υ Νηπιαγωγείου της οδού Αιτωλίας και αυτή του παιδικού σταθμού στη Βορά (παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του νομικού προσώπου Διονύσης Λέκκας και ο τ. δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος) αλλά και να έχουμε σχετική πληροφόρηση από αναγνώστες μας των οποίων τα παιδιά βρίσκονται σε άλλα σχολεία. Πολύ καλά δουλεμένες γιορτές που φανερώνουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού προσωπικού αποδεικνύοντας πως το επίπεδο των σχολείων μας αντιστέκεται στη μιζέρια της εποχής παραμένοντας πολύ υψηλό.


Αυτό όμως που αξιωθήκαμε να βιώσουμε ακόμη μια φορά ήταν η εθνική υπερηφάνεια των παιδιών μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις με την ψυχή τους και την καρδιά τους και όχι γιατί έτσι πρέπει ή έτσι το βρήκαμε. Παιδιά που χόρευαν, παιδιά που τραγουδούσαν, παιδιά που απήγγειλαν, παιδιά που γνωρίζουν τι ακριβώς εορτάζουμε τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου. Δυνατά, καθαρά και ξάστερα για την Ελλάδα.


Την ίδια εικόνα συμπλήρωναν γονείς και δάσκαλοι που παρά τις θυσίες και τις αδικίες, καμάρωναν χαμογελώντας διαρκώς τα παιδιά τους, απαθανίζοντας και βιντεοσκοπώντας τις εκδηλώσεις.


Από εμάς ένα μεγάλο μπράβο στο πανάξιο διδακτικό προσωπικό τόσο του 6ου νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού στη Βορά όσο ολόκληρης της πόλης και φυσικά ένα ακόμη μεγαλύτερο μπράβο στα παιδιά που δίνουν ψυχή και νόημα στις επετείους αυτές. Μας απέδειξαν πως δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε για το μέλλον.


Πάντα τέτοια!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μολονότι υπάρχει διαθέσιμο εξαιρετικό βιντεοσκοπημένο οπτικο-ακουστικό υλικό, για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη