Πλημμύρισε από κόσμο και δένδρα ο Λόφος Τσακού

Πολύς κόσμος και κυρίως πολλά παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου κατοίκων Τσακού και συμμετείχαν στην καθιερωμένη δεντροφύτευση – καθαρισμό του Λόφου Τσακού.


Το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε δεν πτόησε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Πυροφυλάκιο, πήραν από ένα δέντρο και με την καθοδήγηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου το φύτεψαν κατά μήκος του Λόφου. Υπολογίζεται ότι πάνω από 100 δέντρα φυτεύτηκαν, όλα κατάλληλα για την εποχή και τη μορφολογία του εδάφους. Ένα μικρό αριθμό δέντρων ο Σύλλογος τα κράτησε και θα τα φυτέψει στο οικοδομικό τετράγωνο 118 ώστε να τονίσει την ανάγκη για την διατήρηση του συγκεκριμένου χώρου σαν ελεύθερος.  Μετά την ολοκλήρωση της δεντροφύτευσης ακολούθησε ο καθαρισμός του λόφου, όπου μαζεύτηκαν σκουπίδια και ξερά κλαδιά.


Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Λόφος είναι τα τελευταία χρόνια υπό την ¨κηδεμονία¨ του τοπικού Συλλόγου ο οποίος σε συνεχή βάση φροντίζει για την καθαριότητά του και την προστασία του από φωτιές κτλ. Μάλιστα, ο Σύλλογος θα προχωρήσει και σε νέο καθαρισμό στις αρχές του καλοκαιριού πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.


Για την επιτυχία της δεντροφύτευσης και για την εξασφάλιση-παροχή τόσο μεγάλου αριθμού δέντρων ο Σύλλογος  θα ήθελε δημόσια να ευχαριστήσει: την κα Σούλα Θεοδώρου – Χλύκα, τον "Φυτώριο Λαθιώτη" (Λ. Μαραθώνος 370), τη δημοτική παράταξη "ΜΑΖΙ για την Αγ. Παρασκευή" και τον δημοτικό σύμβουλο κον Μ. Κωνσταντακόπουλο και του Π. Πανουτσακόπουλου.


Επίσης, ιδιαίτερη και η συνεισφορά του Διευθυντή κου Ι. Λογοθέτη και των δασκάλων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγ Παρασκευής, της περιβαλλοντικής ομάδας του 5ου Γυμνασίου Αγ Παρασκευής συνοδευόμενη από τον Δημοτικό σύμβουλο κον Παύλου, του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του τοπικού συστήματος προσκόπων για την πολυπληθή τους παρουσία και την πολύτιμη συμμετοχή τους καθώς και των ανθρώπων της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου για τις υπηρεσίες που παρείχαν.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι πολιτικών και τοπικών φορέων οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους φύτεψαν συμβολικά από ένα δέντρο. Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος της πόλης κος Βασίλειος Ζορμπάς,  ο π. Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κος Β. Γιαννακόπουλος, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κος Ι. Σταθόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Κρητικίδης, Παύλου, Γαβράς, Κωνσταντακόπουλος, Γουργούλης, Σιδέρης, ο π. Σταύρος Τρικαλιώτης, οι κύριοι Πικούνης και Πετρουλάκης από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο ¨Αγ. Ιωάννης¨  και η Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου μέλος του Δ.Σ του ΠΑΟΔΑΠ.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού

Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

Βασίλειος Σαββίδης                                      Αναστάσιος Μίχας
Νεότερη Παλαιότερη