Μαραθώνια Αντιμνημονιακή Πορεία το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μαραθώνια Αντιμνημονιακή Πορεία ,που οργανώνει το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών « ΣΠΙΘΑ» , θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012.


Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνος ,τόσο με πεζά τμήματα όσο και με τροχοφόρα , στις 8:00 και θα τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο στις 16:45.


Βάσει του προγράμματος που κοινοποιήθηκε στο Δήμο Αγίας Παρασκευής  από την Οργανωτική Επιτροπή ,η Πορεία θα διέρθει από τη Λ. Μεσογείων στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλανδρίου και Κύπρου Παπάγου, κατά τις ώρες 15:00- 15:45 (Ενδιάμεσοι σταθμοί metro Νομισματοκοπείου, Χολαργού, Εθνικής Άμυνας).


Από το Δήμο Αγίας Παρασκευής έχουν γίνει όλες οι ενέργειες προετοιμασίας για την υποδοχή της Πορείας .


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς θα καλωσορίσει τους Μαραθωνοδρόμους στην πόλη μας και θα τους απευθύνει σύντομο χαιρετισμό υποδοχής ,στην Κεντρική Πλατεία της Αγίας Παρασκευής κατά την ώρα άφιξής τους.


Στην ενημερωτική επιστολή της Οργανωτικής Επιτροπής της Πορείας αναφέρεται ότι  « Σκοπός της Πορείας είναι να εκφράσει την αγωνιστική ειρηνική αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στην καταστρεπτική και αδιέξοδη πολιτική των Μνημονίων, αλλά και την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, το παρόν και το μέλλον του».


To αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:


Ημερομηνία : Σάββατο 24 Μαρτίου


Η επιλογή της 24ης Μαρτίου, επιλέχθηκε στρατηγικά, καθώς είναι μία μέρα πριν τον εορτασμό της εθνικής εορτής, είναι αργία για τους εργαζόμενους του 5θήμερου, αλλά και ημέρα με ανοιχτά τα μαγαζιά έως το μεσημέρι, που θα βρει την πορεία εν μέσω πλήθους κόσμου στα προάστια όπου θα περάσει, με  κάλεσμα στο Καλλιμάρμαρο στις 18:30 όπου θα είναι και το τελικό σημείο που η πορεία θα μπει σε ένα κατάμεστο στάδιο.
Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Τύμβο του Μαραθώνος τόσο με πεζά τμήματα, όσο και με τροχοφόρα.
Κατά την πορεία στο Καλλιμάρμαρο θα μπορούν να προστεθούν πολίτες από τους Δήμους που περνάει η πορεία.


Πρόγραμμα


Η πορεία θα ξεκινήσει από τον Μαραθώνα στις 08:00 και θα τερματίσει στο Καλλιμάρμαρο στις 16:45 απόγευμα
Η διαδρομή, όπου σταδιακά θα καλύπτει κεντρικούς δρόμους των Δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Χολαργού - Παπάγου και Ψυχικού - Φιλοθέης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.


Ειδικότερα η πορεία  θα περάσει στις ακόλουθες λεωφόρους και οδούς, τις εξής ώρες:


1. Μαραθωνομάχων, στη συμβολή της από τον τύμβο Μαραθώνα μέχρι τη Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08:00 – 09:00.


2. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Διονύσου και Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09:00 – 10:00.


3. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 10:00 – 11:30.


4. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας) και Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου), κατά τις ώρες 11:30 – 12:30.


5. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου) και Ευαγγ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς), κατά τις ώρες 12:30 – 13:00.


6. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευαγγ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς) και Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης), κατά τις ώρες 13:00 – 14:00.


7. Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης) και της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού), κατά τις ώρες 14:00 – 14:30.


8. Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από κόμβο Λ. Μαραθώνος και Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Κόμβο Σταυρού) και την οδό Χαλανδρίου, κατά τις ώρες 14:30 – 15:00.


9. Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Χαλανδρίου και Κύπρου Παπάγου, κατά τις ώρες 15:00 – 15:45 (Ενδιάμεσα σταθμοί metro Νομισματοκοπείου, Χολαργού, Εθνικής Άμυνας).


10. Κύπρου & Μεσογείων μέσω Κατεχάκη στον κόμβο με Μιχαλακοπούλου κατά τις ώρες 15:45 – 16:00 (ενδιάμεσα  σταθμός metro Κατεχάκη)


11.Κόμβος Μιχαλακοπούλου με Μεσογείων μέχρι το Hilton κατά τις ώρες 16:00-16:30 (σταθμοί metro Μέγαρο Μουσικής και Ευαγγελισμός)


12.  Από Hilton στο Καλλιμάρμαρο από 16:30 – 16:45


17-24:00 Θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Αντιμνημονιακή Συναυλία από γνωστούς καλλιτέχνες με ψηφίσματα κατά του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων αλλά και του τρόπου που τα επέβαλε η κυβέρνηση του μνημονίου. Θα ανακοινωθούν και οι κοινές ειρηνικές δράσεις μας κατά τον εορτασμό της εθνικής εορτής της επετείου της 25ης Μαρτίου.


Νεότερη Παλαιότερη