Πολιτικά παίγνια - Μέρος 1ο

Τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα συμπεριφορών που, κατά την ταπεινή μου άποψη, δημιουργούν θόρυβο για ορισμένα ζητήματα, τα οποία όμως πόρω απέχουν από τα πραγματικά προβλήματα της Πόλεως και των Δημοτών. Θα αναφέρω (σε συνέχειες) μερικές τέτοιες συμπεριφορές και ζητήματα και θα αφήσω τους αναγνώστες να βγάλουν μόνοι τα συμπεράσματά τους.


Προσφάτως, στις 12 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Παλαιά Διαθήκη: Αλήθεια και ψεύδη». Η ημερίδα οργανώθηκε από την Ενορία της Αγίας Παρασκευής και παρευρέθησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και Δημοτικοί παράγοντες, την παρηκολούθησε δε πλήθος κόσμου. Μέσω της ημερίδος, προβλήθηκε πανελλαδικώς και η Πόλη μας. Δυστυχώς όμως, η Εκκλησία «εγκλημάτησε»! Πώς; Mα, αποδεχομένη την προσφορά των ιδιοκτητών του «αμαρτωλού» Da Vinci να πραγματοποιηθεί η ημερίδα στον χώρο του, αναλαμβάνοντας οι ιδιοκτήτες του και τα έξοδα της εκδηλώσεως. Είναι αλήθεια ότι για το Κέντρο αυτό έχουν ειπωθεί πολλά από πολλούς. Η «αλήθεια»  και η πραγματική αλήθεια, είναι δύσκολο να διακριβωθεί από τους απλούς Δημότες. Και γι΄αυτό είναι ένα πεδίο πρόσφορο σε «σπέκουλα». Ας πρόσεχαν οι σημερινοί κήνσορες νωρίτερα. Όπως και κάποιοι παλιότεροι Δημοτικοί Άρχοντες οι οποίοι ίσως θα μπορούσαν, επί εποχής τους, να σταματήσουν τις όποιες «παρανομίες»  καταγγέλουν σήμερα. Πλέον αυτών, γι΄αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια. Τα οποία έχουν εκδώσει αποφάσεις, αθωωτικές ή καταδικαστικές (αναλόγως).


Πέραν όμως του γεγονότος ότι κάποιοι πολιτικοί μας και όχι μόνο, δεν έχουν αντιληφθεί το πόσο λίγο ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία το θέμα (το οποίο σε πολλούς μοιάζει περισσότερο με «πόλεμο» επιρροής), εμπλέκουν ή προσπαθούν να εμπλέξουν και την Εκκλησία στο όλο ζήτημα. Τι νομίζουν ότι είναι η Εκκλησία; Δικαστήριο; Και γιατί εγκλημάτησε; Επειδή απεδέχθη μία προσφορά για να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εκδήλωση, πανελληνίου και διορθοδόξου εμβελείας, σε ένα ευπρεπές και άνετο περιβάλλον; Μήπως έπρεπε να την πραγματοποιήσει σε κάποιο υπόγειο; Μήπως θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια κάποιων; Προσωπικώς, όλο αυτό μου μοιάζει με παραλογισμό. Με ισχυρή δόση υποκρισίας. Και άλλη μια επιχείρηση εμπλοκής της Εκκλησίας σε μικροπολιτικά παιγνίδια. Η οποία (Εκκλησία) είναι η μόνη που ενώνει τον Λαό, σε αντίθεση με την στρεβλή Πολιτική και τους αμετροεπείς Πολιτικούς, που επιμένουν  να τον διχάζουν.


Σπύρος Παπασπύρος


πηγή φωτογραφίας: strimoniko.blogspot.com

Νεότερη Παλαιότερη