Όμορφες δράσεις από τα Εργαστήρια Τέχνης

Για πρώτη φορά, τα Εργαστήρια Τέχνης άνοιξαν τις αίθουσες της γλυπτικής για τους μικρούς του φίλους. Το ραντεβού για την κατασκευή του καθιερωμένου χαρταετού δόθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ.


Οι μαθητές κατασκεύασαν τον παραδοσιακό μας χαρταετό με καλάμια, εφημερίδες και χάρτινα τραπεζομάντηλα μίας χρήσης.

Η οικονομική κρίση μας έκανε να συντονίσουμε και να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά τόσο ευχάριστο και δημιουργικό αποτέλεσμα.

Η επιστροφή στον καλαμωτό χαρταετό και το τραπεζομάντηλο της παραδοσιακής μας χασαποταβέρνας, έγινε αφορμή από την έλλειψη των έτοιμων υλικών του εμπορίου.

Για πρώτη φορά είχαμε χαρταετούς υψηλής δημιουργίας, αντοχής και ευέλικτους για καλό πέταγμα.

Γονείς και παιδιά χάρηκαν την κατασκευή και την διακόσμηση του χαρταετού με την καθοδήγηση των δασκάλων, μαθητών και φίλων του Εργαστηρίου Τέχνης.

Παράλληλα με το εργαστήριο χαρταετού, οι μικρότεροι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν αποκριάτικα καπέλα και μάσκες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι, γονείς και φίλοι του Εργαστηρίου Τέχνης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Τα έξοδα της εκδήλωσης καλύφθηκαν από το Σύλλογο σπουδαστών ενηλίκων.

Νέο ραντεβού το 2013 με μικρούς και μεγάλους να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.




+++


Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 το παιδικό εργαστήριο επισκέφθηκε το Μέγαρο Μουσικής, το οποίο σε συνεργασία με το  Centre Pompidou (Παρίσι) φιλοξένησε το:


Εικαστικό Παιδικό Εργαστήρι γύρω από το έργο του Arman

H περιπέτεια της μεταμόρφωσης. Καθημερινά αντικείμενα: Δείτε τα αλλιώς!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με την ιδέα της «μεταμόρφωσης των αντικειμένων».


Επιλέγοντας μέσα από μια πληθώρα αντικειμένων καθημερινής χρήσης, αποδομώντας και επανασυνθέτοντάς τα, τα οικεία αντικείμενα αλλάζουν όψη και αποκτούν μια εντελώς νέα ταυτότητα. Οι μικροί καλλιτέχνες δημιούργησαν πρωτότυπα έργα, στα χνάρια του Arman, και ανακαλύψαν ταυτόχρονα μια άλλη οπτική για τον γύρω κόσμο.

Τους  μαθητές  συνόδευσαν οι δάσκαλοί τους : Βοσκοπούλου Αγγελίνα, Δουζενάκη Μαρία, Λιούγκας Βαγγέλης και από την γραμματεία η Μαϊτού Ελένη.


Νεότερη Παλαιότερη