Λειτουργεί υπαίθρια τουαλέτα μέσα στην παιδική χαρά της πλατείας; ΝΑΙ!

 Βρωμιάρηδες φαίνεται πως είναι αρκετοί επισκέπτες της παιδικής χαράς της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής αφού για να το πούμε ξεκάθαρα έχουμε μετατρέψει έναν παιδότοπο σε κουραδότοπο.


Επισκεπτόμενοι χθες την παιδική χαρά σταθήκαμε για κάποιο διάστημα δίπλα στη μεγάλη κατασκευή με τις τσουλήθρες όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των παιδιών.


Το δροσερό αεράκι μας έφερε μια περίεργη αλλά γνώριμη μυρωδιά. Διαπιστώνουμε λοιπόν ένα σωρό ακαθαρσίες πίσω από το κουτί της Δ.Ε.Η. (διότι υπάρχει και τέτοιο μέσα στην παιδική χαρά).


Φυσικά δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα της ανάγκης αδέσποτων ζώων καθώς αυτά δεν εισέρχονται ποτέ στο χώρο και δεύτερον δεν έχουμε διαπιστώσει ότι τα συμπαθή ζωάκια μετά την ανάγκη τους χρησιμοποιούν χαρτομάντηλα για λόγους υγιεινής.


Φαίνεται λοιπόν πως κάποιοι βρωμύλοι δε σέβονται τίποτε και κανέναν. Είναι λογικό φυσικά ένα παιδάκι ανά πάσα στιγμή να αισθανθεί την ανάγκη της τουαλέτας. Ο γονέας στην πλατεία μπορεί από το να έχει μαζί του μια σακούλα και τα σχετικά μέχρι να επισκεφθεί ένα κατάστημα για μια πορτοκαλάδα. Το μόνο που δεν μπορεί είναι μετατρέπει σε βόθρο την παιδική χαρά.


Δυσοσμία, έντομα που στέκονται όπου βρεθούν και ο νοών νοείτω.


Αυτή είναι η κατάσταση στην παιδική χαρά της κεντρικής μας πλατείας. Ας μην ξεχνάμε πως προ μηνός είχαμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από το παράνομο καλώδιο παροχής ρεύματος που πιθανώς είχε τοποθετήσει ο ιδιώτης και το οποίο περνούσε πάνω από τα κεφάλια παιδιών-γονέων για να καταλήξει στο κουτί.


Ένα καλώδιο που κανείς δεν αντελήφθη ούτε όταν έμπαινε ούτε αργότερα, και όταν το θέσαμε στο δήμαρχο στη συνέντευξή του μας απήντησε πως δεν έγινε και τίποτε αφού αύριο ο ιδιώτης φεύγει.


Επί δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη η πλατεία εποπτευόταν σε καλό έως και ενοχλητικό βαθμό. Σήμερα φαίνεται πως η πλατεία δεν εποπτεύεται από το δήμο διότι αν συνέβαινε αυτό, τα αρμόδια άτομα θα είχαν αντιληφθεί όντας στη θέση τους την τοποθέτηση του καλωδίου και θα είχαν αναφερθεί πάραυτα στους ανωτέρους τους. Για να μην πούμε ότι θα είχαν παρεμποδίσει αυτή την ενέργεια.


Χώρια φυσικά ότι όποτε ο δήμος επισκευάζει ή συντηρεί οτιδήποτε φθείρεται στην παιδική χαρά, αυτό δε διατηρεί για πολύ την κατάστασή του. Τρανό παράδειγμα ότι ενώ αρκετές κούνιες κτλ είναι φρεσκοβαμμένες σε όμορφα χαρούμενα χρώματα, αυτά μουτζουρώθηκαν.


Η Δημόσια υγεία σε κίνδυνο με υπεύθυνους ανεύθυνους δημότες, ιδιώτες και αρχές.



Νεότερη Παλαιότερη